Brașovul a luat-o din nou în barbă. Iașul este viitoarea Capitală a Tineretului din România. Scripcaru nici nu s-a prezentat, a trimis…un video

Sub conducerea primarului George Scripcaru, Brașovul a suferit in ultimii ani esecuri pe toate liniile. A pierdut lupta pentru titlul de Capitală Cultural Europeană, a pierdut organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret, iar saptamana trecuta a ratat si titlul de Capitala Tineretului din Romania. Cat interes a avut primarul George Scripcaru pentru Capitala Tineretului s-a vazut si la Baia Mare, orasul care a gazduit Gala Tineretului din Romania. Atat de comod a fost primarul si echipa sa manageriala de la Brasov incat nu a fost in stare sa se prezinte personal la acest eveniment, ci a trimis…un video. Culmea este ca administratia locala din Brasov nu a fost reprezentata de nimeni…desi candidatura  este a UAT Brasov. Concluzia este clara, interes maxim pentru  tineret din partea Primariei Brasov.

Surse din cadrul organizatorilor au afirmat ca pana si Roman a fost peste Brasov din punct de vedere al pregatirii. De altfel,  in ultimii ani Brasovul nu mai conteaza nicaieri, ci doar la un top al primarilor cu dosare penale…

Gala Tineretului din România, ediția a V-a, a avut loc sâmbătă, 10 Noiembrie 2018, la Baia Mare-Capitala Tineretului din România.În cadrul Galei Tineretului din România a fost anunțat numele viitoarei Capitale a Tineretului din România 2019-2020 – Iași.

Gala Tineretului din România este un eveniment care își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri .

Ce spun social-democratii?

”Sâmbăta ce tocmai a trecut, pe 10 noiembrie 2018 a avut loc la Baia Mare, Gala Tineretului din România, ediția a V-a. Evenimentul a fost încununat cu anunțul viitoarei Capitale a Tineretului din România 2019-2020. În cursă s-au aflat 3 orașe: Brașov, Iași și Roman. Din nefericire pentru Brașov, câștigător a fost desemnat orașul Iași, ca urmare a faptului că s-a pregătit mai bine.

Cu alte cuvinte, încă o înfrângere dureroasă pentru Primăria Brașov, cea care și-a depus candidatura pentru acest titlu. Dupa ratarea Capitalei Cultural Europene și a Jocurilor Olimpice de Tineret, Brașovul mai primește o “palmă”.

De neînțeles a fost însă modul în care administrația locală a tratat acest proiect important. La Gala Tineretului unde s-a anunțat numele câștigătorului, Primăria Brașov nu a avut niciun reprezentant, ci doar un material video trimis de primarul George Scripcaru. Aici s-a vazut, cu adevărat, interesul Primăriei pentru tinerii din Brașov. Oare chiar nu se poate trata cu seriozitate niciun proiect important al comunității?

Brașovul merită oare să iasă în evidență numai în mod negativ?

Încă o dată s-a dovedit faptul că Brașovul nu a fost si nu este în stare să se pregătească bine pentru un titlu de o asemenea importanță. Mai ales că se tot dorește încurajarea tinerilor, dar și a susținerii evenimentelor care să atragă tineri în orașul nostru. Însă, numai teoretic…

Gala Tineretului din România este un eveniment care își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri ”, a precizat Lucian Patrascu, Presedintele Organizației Municipale Brașov a PSD  .

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: