Brașovenii vor să se programeze pentru vaccinare, dar unde? Niciun loc disponibil la Brașov. Vezi harta! (FOTO)

Pe platforma națională de vaccinare https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/  județul Brașovul figurează ca neavând locuri disponibile. Încă 4 județe sunt în situația Brașovului, fiind vorba despre Cluj, Sălaj, Sibiu și Călărași. Dacă în unele județe, cum este cazul județului Suceava, sunt peste 12.000 de locuri, la Brașov nu există niciun loc liber. Degeaba dorește populația să se vaccineze dacă reușește cu greu să prindă locuri. Dacă tot se gândește la pașaport de vaccinare, guvernul ar trebui să aibă în vedere modul de administrare, dar și să existe doze suficiente.

”Instituția Prefectului-Județul Brașov informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ 46.907 doze vaccin Pfizer, 3.650 doze vaccin Moderna și 7.980 doze vaccin AstraZeneca.
Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 9 martie, inclusiv, este de 53.913, din care 18.385 reprezintă doze rapel (a doua administrare). Numărul cazurilor totale de efecte adverse raportate a rămas același: 92, nici unul sever”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: