Brașovenii sunt disperați. Sunt obligați să plătească prețuri uriașe pentru un loc de parcare

Tot mai mulți brașoveni și-au arătat nemulțumirea față de problema locurilor de parcare din oraș. Pe lângă faptul că se găsesc foarte greu, prețul este destul de piperat pentru oamenii de rând. De câteva luni, orașul s-a umplut de parcometre, astfel că, oriunde este lăsată o mașină, trebuie plătit. Practic, nu mai există locuri de parcare fără plată. Partea proastă este că prețurile au mai crescut, în funcție de zonă. De exemplu, în centru, cine vrea să își lase mașina trebuie să scoată din buzunar sume frumoase de bani. De exemplu, dacă mașina este lăsată în parcare o o zi întreagă, posesorul autoturismului trebuie să scoată din buzunar în jur de 30-40 de lei, banii pentru o zi de muncă pentru unii români.  Deși s-a adus la cunoștința șefilor din Primăria Brașov, până acum totul s-a rezumat la discuții și cam atât. Nimeni nu a făcut nimic concret pentru parcările din Brașov. La fel ca și în cazul altor probleme: discuții, dezbateri, dar, fără finalitate.

Clar, trebuie să existe parcări cu plată, dar, în același timp și parcări fără bani. Peste tot în lume este la fel. Nu poți umple orașul de parcometre, dar să nu amenajezi și parcări la liber. Plus că perioada de ”jecmăneală” a brașovenilor coincide cu pandemia, o perioadă neagră când mulți brașoveni au rămas fără venituri. În loc să fie ajutați, brașovenii mai mult sunt împovărați în această perioadă.

Precizăm că la Brașov parcările sunt administrate de o firmă privată(P&P SRL), una care a încasat bani frumoși de la brașoveni. Nu și Primăria Brașov, proprietarul locurilor de parcare. În alte orașe, parcările sunt administrate de societățile din subordinea primăriei, dar și venitul este mult mai mare. De exemplu, la Sibiu, s-au încasat mai mulți bani din parcări, deși orașul este mai mic decât Brașovul. Ciudat este și cum ajung să câștige la licitație aceleași firme de ”casă” apropiate de politicienii brașoveni. Reamintim că parcările au fost oferite firmei private de fostul primar George Scripcaru. Dacă liberalul le-a dat, actualul primar poate interveni și rezolva problema. Trebuie doar să și dorească acest lucru.Însă, alianța cu PNL dă de înțeles că USR își asumă deciziile luate înainte de liberali.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: