Brașovenii pot călători cu trenul spre București cu 4 companii feroviare diferite: Softrans, Regiotrans, Trans Carpatic si CFR

Pentru brasoveni calatoria cu trenul spre Bucuresti pare cea mai accesibila, mai ales ca in sezon, pe Valea Prahovei traficul rutier este un adevarat cosmar. Cei care doresc sa calatoreasca cu trenul dinspre Brasov spre Ploiesti sau Bucuresti au la dispozitie 4 variante. Brasovenii sunt printre putinii romani care pot opta pentru o societate de stat si 3 societati private de transport feroviar de calatori pe calea ferata.

Astfel, una dintre optiuni este S.C.SOFTRANS S.R.L., care are in proprietate renumita garnitura Hyperion, cel mai rapid tren din Romania. Avantajul fata de CFR este ca biletele se achită în tren sau online. Locurile se pot rezerva online sau se pot ocupa în tren fără rezervare cu condiția ca locul ales să nu fie rezervat până la destinația dumneavoastră.Pretul unui bilet de la Brasov la Bucuresti este de 35 de lei. Distanta Brasov-Bucuresti esti parcursa in aproximativ 2 ore jumatate.

Reduceri acordate:

  • Elevi – 50% (carnet elev)
  • Studenți – gratuit (pe baza Legitimației de student pt. reducere la transport)
  • Pensionari – 50% (pe baza talonului)
  • Copii – pana la 8 ani inclusiv – 50% cu loc, gratuit fara loc
  • Animale de companie de talie mica se accepta la transport gratuit cu conditia prezentarii carnetului de sanatate a animalului si in functie de caz cu lesa/botnita/ cusca.

Transportul bicicletelor se taxeaza cu reducere 50% din pretul integral. Se accepta maxim 4 biciclete, fiind indicat a se transporta in vagonul 3, unde se afla suporturile speciale.

O companie privata este si Regiotrans (trenurile Regio Calatori).

Calatorii care se urca din statii fara case de bilete vor achiziţiona legitimatii calatorie de la personalul de tren, la tarif de casa.

Călătorii care urcă în tren, fără legitimaţii de călătorie (deşi în staţia de urcare exista posibilitatea procurării acestora), cu legitimaţii de călătorie incomplete sau cu legitimaţii de călătorie care nu sunt valabile, pot obţine bilet de la personalul de tren, conform tarifului de taxare în tren, fără a beneficia de reducerile tarifare, la care în mod normal ar avea dreptul (elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, persoane cu handicap, etc). Acest tarif este mai mare decât tariful de la casa de bilete. Distanta dintre Brasov si Bucuresti este parcursa intre 2,30 si 3 ore. Pretul pentru aceasta distanta este de 30 lei.

Un alt transportator privat este Astra Trans Carpatic SRL (transcarpatic). Conforma graficului de pe site, pretul unui bilet pe ruta Brasov-Bucuresti este de 36 de lei, iar distanta este strabatuta in 2, 34 ore.

Biletele pentru trenurile Astra Trans Carpatic se cumpara online de pe site cu o anticipatie de  minim o zi si maxim 30 de zile,  de la casa de bilete din Bucuresti Nord , Arad  si  de la personalul de tren ! Cumparati bilete direct de la personalul de tren , au aceleasi tarife ca la casa de bilete!!!

Cum era de asteptat, cele mai proaste conditii si cele mai scumpe bilete sunt la CFR Calatori, compania de stat. Pretul unui bilet pentru ruta Brasov-Bucuresti este de 48 de lei, la Inter Regio si la Regio costa 24 de lei, doar ca timpul este infernal cu fostul ”personal”.

Astfel, brasovenii au de unde alege. Vor nervi intinsi pe Valea Prahovei sau vor sa se deplaseze relaxati, sa butoneze telefonul sau laptopul, sau chiar sa traga un pui de somn pana la destinatie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: