Brașovenii pleacă pe capete în străinătate. Ce au făcut autoritățile locale pentru a-i păstra în țară? NIMIC!

Potrivit statisticilor, tot mai multi locuitori aleg sa plece din Brasov in strainatate, motivul fiind conditiile mai bune de viata. Astfel, intr-un top al plecarilor in strainatate, conduc detasat judetele Brasov, Cluj, Timis, Arges si Bucuresti. Culmea este ca Brasovul este considerat un oras care a atras investitori.  Potrivit Institutului National de Statistica(INS), daca in perioada 2007-2008, romanii preferau Italia sau Spania, in prezent, Anglia este una din tarile atractive pentru conationali. Din pacate, dintre cele aproximativ 3 milioane de romani care se afla oficial la munca in strainatate, foarte putin mai revin in tara.  Numai in 2017, Romania a pierdut nu mai putin de 140.000 de locuitori. Partea proasta este ca si in statisticile ce vizeaza Brasovul se arata clar ca orasul pierde multi din locuitori. Acest lucru se observa si din sporul natural negativ. In prezent, numarul deceselor este mai mare decat cel al nasterilor.
Faptul ca orasul pierde din populatie se observa si din numarul mare de locuri de munca disponibile la nivelul judetului. Firmele au inceput sa caute cu disperare  oameni chiar si in judetele invecinate cum ar fi Harghita, Covasna.
Desi ar trebui sa se implice si sa intocmeasca un plan pentru anii care urmeaza astfel incat sa fie stopata migratia, autoritatile locale si judetene nu fac nimic in acest sens. La nivelul orasului nu exista masuri concrete de atragere a tinerilor, nu exista facilitati, nu exista nimic pentru ei concret decat vorbe. Promisiuni multe, fapte putine.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: