Brașovenii, nemulțumiți de ultimul mandat al primarului Scripcaru. Cine poate deveni primar al Brașovului în 2020

Primarul George Scripcaru pierde teren în ce privește popularitatea, iar rezultatul se va vedea cu siguranță la următoarele alegeri locale care vor avea loc în 2020. Întrebarea este cine îl poate învinge, pentru că indiferent de discuții și sondaje, primarul încă se bucură de susținere. Dacă s-ar organiza luna viitoare alegeri, cu siguranță că tot George Scripcaru va ieși învingător. Numai că, în ultima perioadă sunt probleme mari în Municipiul Brașov. Mirosul urât și poluarea, cazul de dopaj de la Clubul Corona, promisiunile uitate gen sală polivalentă, spital regional, preluarea gării Brașov, sunt doar picăturile care au dus la umplerea paharului cu nemulțumiri. Pe fondul acestor eșecuri ale administrației locale au apărut și candidații pentru fotoliul de primar.

Primul care și-a anunțat intenția de a candida pentru Primăria Brașov este Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe. Acesta deja este foarte vizibil, mai ales în zona rețelelor de socializare. Ialomițianu se bucură de simpatie chiar și în rândul membrilor PNL-PDL, formațiune din care Ialomițianu a făcut parte mulți ani.

Un alt candidat anunțat este Allen Coliban. Acesta va intra în cursă din partea USR. Tânărul este simpatizat în special de tineri, cei nemulțumiți de partidele mari gen PSD sau PNL. Cățărat pe subiecte de mediu, Coliban a început să fie tot mai vizibil și vocal în ultima perioadă.

Un alt brașovean care ar putea intra în cursă este Sorin Susanu, șeful OPC Brașov. Acesta s-a remarcat de-a lungul timpului prin acțiunile de control pe linie de protecție a consumatorilor. Tânărul se bucură de simpatie în rândul brașovenilor. Există șanse mari ca Susanu să fie desemnat candidat din partea formațiunii Pro România.

Un alt candidat la funcția de primar ar putea fi Costel Mihai. Actualul viceprimar al Municipiului Brașov a crescut în notorietate datorită funcției sale. De altfel, la Brașov, el este locomotiva PMP, fiind singurul care se bucură de încrederea brașovenilor.

Rămâne de văzut cu cine va ataca Primăria Brașov social-democrații. Aceștia încă nu au anunțat candidatul, dar sunt în cărți Marian Rasaliu, Lucian Pătrașcu și Roxana Mînzatu. Aceștia sunt destul de cunoscuți pe plan local, dar și la nivel național cum este cazul Roxanei Mînzatu.

ALDE a anunțat că îl va susține pe Gheorghe Ialomițianu. La PER nu se știe ce și cum pentru că nu a mai dat nimeni un semn de viață pe plan local, iar la FDGR ar putea candida Cristian Macedonschi. Numai că acesta este foarte apropiat în ultima perioadă de liderii PNL. Cine știe, poate va candida pe lista lor la următoarele alegeri locale.

Pe lângă jocurile electorale care se vor face până la alegerile din 2020, cu siguranță că vor intra pe fir și organele de anchetă. Astfel, sunt șanse mari ca unii dintre candidați să nu mai apuce să ajungă până la campania electorală.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: