Brașovenii, invitați și anul acesta să colecteze selectiv deșeurile electrice! 16 puncte de colectare în Brașov

Brașovenii sunt invitați să fie în țară la fel ca afară și să colecteze în mod responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).
În perioada 19 – 20 septembrie, Asociatia ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov şi Eco Civica Center îndeamnă brașovenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri electrice să fie înscrisă la tombolă, iar cei care predau deșeuri electrice voluminoase să primească un tichet cadou.
Locuitorii orașului Brașov vor avea la dispoziție 16 puncte de colectare, la care vor putea aduce și preda spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), asigurându‑se astfel că acestea vor fi reciclate în mod corect.
„La începutul acestui an lansam un îndemn pentru brașoveni „Fii la tine-n țară la fel ca afară” cu privire la predarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Este foarte important să conștientizăm, cu toții, că modul în care ne gestionăm deșeurile afectează, în mod direct, viitorul nostru și al copiilor noștri. În cazul DEEE-urilor riscurile sunt și mai mari pentru că ele conțin o serie de materiale și substanțe care sunt foarte poluante. De aceea, împreună cu partenerii noștri de la Ecotic și Ecocivica, pe lângă centrul care funcționează permanent, organizăm astfel de campanii de colectare și îi încurajăm pe toți locuitorii Brașovului să predea electronicele uzate în mod responsabil, și astfel, să protejeze mediul. Această campanie este prima acțiune din cadrul Lunii curățeniei de toamnă, care va continua, începând cu 21 septembrie, cu salubrizarea domeniului public și privat al Municipiului Brașov și cu amplasarea containerelor de 8 m.c. pentru colectarea deșeurilor de la populație”, a declarat primarul George Scripcaru.
„Anul acesta, campania „Brașov Reciclează”, organizată împreună cu partenerii noștri, se desfășoară în cadrul campaniei naționale „Fii la tine-n țară la fel ca afară”. În ciuda greutăților cauzate de pandemie, continuam campaniile de informare pentru sensibilizarea cetățenilor în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice. Cele 16 puncte de colectare, precum și serviciul gratuit de colectare de la domiciliu, stau la dispozița tuturor brasovenilor.”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.
Nr Amplasament puncte provizorii de colectare
1 Livada Poştei – în parcare, lângă Biblioteca Județeană
2 Astra – B-dul Saturn nr.32 – în faţă la Galeriile Orizont
3 Bartolomeu – Str. Gospodarilor nr.3 – lângă Locul de Joacă
4 Calea Bucureşti – Parcul Someş
5 Centrul Civic – în parcarea din faţa Sergiana Center
6 Centrul Vechi – Str. Avram Iancu intersecţia cu Str.Bisericii Române
7 Craiter – Str.Hărmanului nr.110 intersecţia cu Str. Pavilioanele CFR
8 Făget – Str. 13 Decembrie, lângă statia RAT
9 Florilor – B-dul Alex. Vlahuţă nr.10 în faţă la ITC
10 Griviţei nr.47 – intersecţia străzii Emil Racoviță, lângă Locul de Joacă
11 Metrom – Str. Carpaţilor, nr 60, obiectiv 71 (în incinta Metrom)
12 Prund – Schei – P-ţa Unirii lângă stația RAT
13 Răcădău – Parcul Trandafirilor- lângă Carrefour Magnolia
14 Tractorul – Str. Olteț nr.12 – lângă Piaţa Tractorul
15 Noua – Dârste – Str Prunului nr 9, lângă staţia RAT
16 Stupini – Str Bârsei, lângă Biserică

Programul punctelor de colectare este între 10:00 și 17:00.
Preluarea gratuită de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (mașini de spălat automate, TV, aragazuri, frigidere și combine frigorifice sau centrale termice) se face pe baza programării la numerele de telefon 0742 400 404 / 0756 200 201 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 – 17.00) sau la email-ul: comenzi@ecocivicacenter.ro
Campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor contribuie la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: