Brașovenii au început să fie taxați de P&P pentru locurile de parcare. Primarul, doar joc de glezne și imagine

Primăria Municipiului Brașov se află în continuare într-un conflict cu firma P&P, concesionara celor 10.200 de locuri de parcare publice. Primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban a postat pe pagina sa de facebook un mesaj unde își spune punctul de vedere, dar care este în contradicție cu declarația oferită de purtătorul de cuvânt al instituției.

„Parcările se plătesc, în instanță ne vom recupera banii. Mesajul meu sper că este clar: vremea firmelor de casă care prăduiesc banul public a apus la Brașov! Mă voi lupta până la final pentru ca interesul brașovenilor să primeze în orice prestare de servicii.” 

Totuși, primarul nu spune nimic de ”banul public” oferit prin atribuire directă unei ”cunoștiinte” din campania electorală, fiind vorba despre aproximativ 15.000 de euro aruncați pe o caricatură de strategie pe sport. De asemenea, nu spune nimic de persoanele condamnate penal, dar angajate de dânsul pe ”ușa din spate”, prin Agenția Metropolitană Brașov.

Tot într-o postare pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Brașov se menționează:
„După o serie de încercări nereușite pe cale diplomatică de a convinge această societate comercială să lucreze în beneficiul brașovenilor, în speță de a renunța la programul de taxare non-stop și de a relaxa condițiile prin care rezidenții își pot face abonamente, Consiliul Local Brașov a schimbat regulamentul. Firma a atacat hotărârea și a câștigat în primă instanță.
Între timp, constatând o serie de nereguli grave în îndeplinirea obligațiilor contractuale de către P&P, Consiliul Local Brașov și Primăria au decis rezilierea unilaterală a contractului.
În acel moment, deși obligația firmei era, ca în 3 zile de la notificare, să predea municipalității administrarea automatelor și a aplicațiilor de plată, P&P a refuzat acest lucru, lăsând primăria în incapacitatea de a încasa plata părcărilor.
În urmă cu câteva zile, P&P a obținut în prima instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local de reziliere a contractului, astfel că a emis un comunicat de presă prin care anunță brașovenii că vor reporni aplicațiile de plată a parcării.
Primăria Brașov consideră că decizia instanței vizează suspendarea prevederilor hotărârii, nicidecum a notificării de reziliere.
Municipalitatea va face demersuri pe lângă Tribunalul Covasna pentru a lămuri dispozitivul hotărârii, astfel încât să știm dacă decizia se referă strict la hotărârea de consiliu local sau și la actele administrative ulterioare.
În paralel, vom face și recurs la această hotărâre a instanței.
În ceea ce privește plata serviciului de parcare, fiind vorba de parcări publice cu plată, proprietate a municipiului, coroborat cu faptul că există o notificare de reziliere a contractului, considerăm că sumele încasate se cuvin Municipiului Brașov și vom face demersurile necesare, în instanță, pentru a recupera aceste sume.
Asigurăm brașovenii că depunem tot efortul pentru ca serviciile administrației publice să fie în folosul comunității și că ne vom lupta până la final pentru drepturile lor.” 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: