Brașoveni, pregătiți-va pentru aglomerație infernală! Cum se va circula după deschiderea mall-ului AFI?

Daca in prezent circulatia pe principalele artere din Brasov se desfăsoara destul de greu, ganditi-va cum va fi traficul rutier dupa deschiderea mall-ului AFI, din Centrul Civic.  Lucrarile la mall au avansat destul de mult, iar in curand cladirea va prinde contur. Deja zona este foarte aglomerata in orele de varf. Interesant este de vazut ce se va intampla dupa finalizarea proiectului, cand se va deschide mall-ul. Cum vor gestiona cei de la Primaria Brasov traficul rutier, ce alternative au pregatit in cazul unui flux mare de masini? Daca autoritatile locale s-au pregatit la fel ca si in cazul cartierului Tractorul unde au dat liber la autorizatii de constructie fara sa se gandeasca ca acolo este nevoie si de scoli, gradinite, crese sau drumuri asfaltate, va fi nebunie. La Brasov este cunoscut faptul ca nu exista un management clar privind dezvoltarea urbana, fiind totul haotic. Abia dupa ce se construieste masiv, administratia locala isi aduce aminte de faptul ca in zona este nevoie si de altele. Din pacate, de suferit au tot brasovenii de rand.

De exemplu, pentru a ajunge in Tractorul, soferii pierd timp pretios in trafic. Pana se va contura un pod prin zona Garii Brasov mai dureaza ani, timp in care numarul locatarilor din cartierul Tractorul creste cu cateva mii de la an la an, fiind date in folosinta blocuri dupa blocuri.

In cazul in care Primaria Brasov nu va gasi solutii pentru Centrul Civic va fi vai si amar de soferii care trec prin zona. Blocaje, nervi intinsi, timp irosit, cam asta va fi scenariul. Pana in prezent nu s-a facut nimic concret in acest sens, doar vorbe, la fel ca si in cazul altor proiecte.

 

editorial scris de Maria Craiu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: