Brașoveni amendați și băgați forțat în carantină

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 198 de persoane se află în carantină, iar 4.033 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare. De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat și respectarea restricțiilor de circulație în locurile de agrement de pe raza județului.
■ Polițiști și jandarmi de la Gruparea Mobilă au efectuat 2.479 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. Două persoane au fost sancționate pentru nerespectarea acestor condiții și au fost plasate în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, polițiștii și jandarmii Grupării Mobile au aplicat 265 de sancțiuni, în valoare de peste 266.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 15 convoaie auto care au tranzitat județul sau spre locațiile de carantină.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 34 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se 4 amenzi contravenționale pentru fapte de natură economică, în valoare de 21.500 lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: