Braşoveancă arestată pentru combinaţii făcute la înmatricularea autovehiculelor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 4 mai 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata LALU BRÎNDUŞA IOANA sub aspectul săvârşirii infracţiuni a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi a unei infracţiuni de complicitate la furt calificat.

          La data de 4 mai 2017, inculpata, aflată în stare de reţinere, a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, care a dispus admiterea cererii procurorilor.

          “Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2015-mai 2017, inculpata a pretins şi primit diverse sume de bani de la trei persoane care doreau să îşi înmatriculeze autovehiculele, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul RAR Braşov şi SPCRPCIV Braşov, promiţând că îi va determina pe aceştia să îndeplinească sau să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle acestora de serviciu în legătură cu înmatricularea autovehiculelor. Totodată, inculpata LALU BRÎNDUŞA IOANA a promis unei persoane că va tăinui un autoturism pe care aceasta din urmă a declarat că îl va fura din Germania, în sensul transformării ori înlesnirii valorificării acestuia prin înmatricularea sa.

          Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

          Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Flagrant, Serviciul Operaţii şi Serviciul Judeţean Braşov respectiv cu sprijinul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

          Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a spus Adrian Aldea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: