Brașovean mutilat de o petardă

Semnal de alarmă tras de medicul Dan Grigorescu. Petardele au făcut o nouă victimă la Brașov. Unui bărbat i-a fost mutilată mâna.
”CU ORICE RISC?
Aniversăm (sic!) 5 ani de la “cruciada” pe care am pornit-o și purtat-o în spațiul public (cam de unul singur) împotriva accesului neîngrădit la folosirea de petarde în prag de An Nou.
Cam degeaba, însă, atât timp cât seria zecilor de “petardați” brașoveni este continuată de primul caz al sezonului, petrecut chiar azi-noapte și internat de urgență în spital.
Vor spune unii că imaginile alăturate nu-și găsesc locul în spațiul virtual, fiind extrem de șocante.
Să spună. Să și raporteze postarea. Să facă și mai mult de-atât.
Pentru că nu îmi vor afecta cu nimic hotărârea de a face tot ce îmi stă în putință pentru ca noi, cei din echipa de chirurgi plasticieni ai spitalului, să nu mai fim nevoiți să-i “cosmetizăm” pe mutilații de dinainte și de după Revelion!
Oare câți dintre noi știu că mâna este, după creier, cel mai important atribut de specie al omului? Și că mâna este unul din principalii determinanți ai calității vieții fiecărui individ?
Așa încât, permițându-mi să consider că o mână mutilată înseamnă o viață mutilată, îmi asum orice risc pentru a întreba din nou autoritățile statului: Chiar nu se poate face nimic hotărât în acest sens? Chiar nu se poate să nu îngrădim la maxim accesul la astfel de “pocnitori”?
Întreb pentru că eu chiar cred în nevoia absolută de a se decide cât mai curând în acest sens, respectiv la restrângerea dreptului la a da foc fitilelor în favoarea asigurării dreptului la sănătate pe termen lung!
P.S. Tare mi-aș dori ca inventarea și introducerea în FPC românesc (tot de un cincinal) al substantivului “petardat – petardați” să nu rămână singura mea contribuție în domeniu.
Cu orice risc!” a declarat medicul Dan Grigorescu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: