Brașov – Trendsetter în cadrul învătământului profesional dual din România

Învățământul profesional și în special cel dual, este definitoriu pentru dezvoltarea economică a României. Brașovul a dat tonul în anul 2012, prin înfințarea Școlii profesionale duale Germane Kronstadt, într-un parteneriat public – privat realizat între Pimăria Municipiului Brașov – Clubul Economic German Brașov – Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Această școală, care formează tineri specialiști în patru meserii din domeniul automotiv, a fost dată ca exemplu de bune practici în toată România în ultimii ani.

În 2017 a venit din nou rândul Brașovului, să dea tonul în turism, prin înfințarea primei Școli profesionale duale în ospitalitate. Într-un parteneriat public – privat, similar cu cel al Școlii profesionale duale Kronstadt (www.spgk.ro), în cadrul Colegiului Tehnic Maria Băiulescu, au fost aprobate de către Ministerul Educației Naționale, 3 clase în sistemul învățământul dual și anume: bucătar, ospătar și lucrător hotelier.

Avem plăcerea de a vă invita, în cadrul Târgului Liceelor și Școlilor profesionale din Brașov, la masa rotundă:

 

Brașov – Trendsetter în cadrul învătământului profesional dual din România

care va acea loc pe data de 6 Mai 2017, începând cu oara 10 la Brașov Business Park.

 

La această masă rotundă, organizată de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Colegiul Tehnic Maria Băiulescu și A.P.D.T. Brașov, la inițiativa principalilor operatori economici care asigură partea practică din cadrul învățământului dual, au fost invitați și oficiali din cadrul Ministerului Turismului, Ministerului Tineretului și Sportului, Primăriei Municipiului Brașov, Consiliului Județean Brașov, Prefecturii Brașov, Camerei de Comerț și Industrie Brașov, cât și reprezentanți ai Ambasadelor și Camerelor de comerț Germane și Austriece din România. Este așteptată și participarea unor federații și asociații profesionale din domeniu pentru a sublinia încă o dată poziția Brașovului ca trendsetter în formare și turism.

Vă așteptăm cu drag, rugându-vă să confirmați participarea până în data de 5 mai.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: