Brașov, în topul orașelor cu cea mai ridicată calitate a vieții din România

George Scripcaru îi lasă noului primar al Municipiului Brașov, Allen Coliban, un oraș care se află în topul celor care au cea mai ridicată calitate a vieții din România.

În perioada 1 iulie – 15 august 2020 a fost elaborat un sondaj cuprinzător privind calitatea vieții în 41 de localități urbane din România. Sondajul a fost modelat după Eurobarometrul Flash, care se aplică periodic unor orașe selectate din Uniunea Europeană. Cluj-Napoca are cea mai ridicată calitate a vieții din România conform Barometrului Urban național publicat la 1 octombrie 2020. Orașul păstorit de Emil Boc este urmat de Brașov, Timișoara, București, Sibiu, Oradea, Constanța și Iași.

Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc în România sub aspectul condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în oraș și, de asemenea, este poziționat ca cel mai atractiv oraș în cadrul Barometrului Urban publicat recent pe https://citadini.ro/barometru-urban-2020/ și realizat sub egida Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și a Băncii Mondiale.

Top orașe atractive:

Cluj-Napoca 21,8%
Brașov 15,6%
Timișoara 10,3%
București 9,8%
Sibiu 9,7%
Oradea 7,6%
Constanța 3,8%
Iași 3,1%

Din perspectiva condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în oraș (acces la servicii, mod de petrecere a timpului liber, utilități) Cluj-Napoca (17,4%) este urmat de București (12,3%), Brașov (10,7%) și Timișoara (8,7%).

Mai multe informații sunt publicate pe https://citadini.ro/barometru-urban-2020/

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: