Bilanțul inundațiilor în Municipiul Brașov: 143 de case afectate, 78 de anexe, 32 de fântâni, 1,8 km de străzi

Inundațiile au făcut ravagii în Municipiul Brașov! Potrivit reprezentanților administrației locale, au fost afectate 143 de case, 78 de anexe gospodărești, inclusiv beciuri, 14 obiective economice, 1,8 km de străzi și 32 de fântâni. Deși trebuia să fie printre primii ajunși la fața locului, primarul Allen Coliban a ajuns destul de târziu, în jur de ora 10.00. Nici la telefon nu a fost de găsit, chiar dacă a fost căutat de unii reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Am fost în Stupini în prima parte a zilei pentru a mă asigura că autoritățile de intervenție acționează asupra consolidării digului care s-a rupt pe partea stângă, astfel încât să oprim pericolul imediat. Primăria Brașov a intervenit în teren alături de ISU, Jandarmerie și SEGA.
În acest moment, breșa din dig este astupată, iar digul a fost înălțat pe partea dreaptă. Acum se intervine cu motopompe pentru a scoate apa din gospodării. Am solicitat și sprijin extern din Covasna si Făgăraș pentru a suplimenta motopompele SVSU și ale pompierilor din Brașov.
La orele 15:00 am constituit un grup de voluntari la Primăria Brașov care, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, a început evaluarea daunelor din fiecare gospodărie în vederea pregătirii rapoartelor prin care putem acorda ajutor financiar familiilor afectate.
Viceprimarul Flavia Boghiu coordonează în acest moment o acțiune care presupune distribuirea de apă potabilă către gospodăriile ale căror fântâni au fost afectate de inundații și pregătește unități de cazare pentru persoanele care vor solicita evacuare”, a declarat primarul Allen Coliban.

Deși la fața locului au fost prezenți și cei de la Poliția Locală, consiliera Nicoleta Cîrjan de la Biroul de Comunicare a considerat că trebuie amintiți că au participat la acțiunile de sprijinire a populației doar cei din Poliția Națională.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: