”BikeSchool”, proiect educațional rutier gratuit destinat copiilor

Începând de luni, 19 iulie, ora 11:00, părinții își pot înscrie copii la ”BikeSchool” , un proiect educațional rutier, gratuit desfășurat în intervalul 24-25 iulie 2021.

BikeSchool” este un proiect educațional rutier, gratuit, destinat copiilor între 7 și 14 ani din Sibiu. Scopul principal al proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de auto-gestionare a deplasărilor nemotorizate prin însușirea corectă a regulilor de circulație, deprinderea unor abilități practice în utilizarea bicicletei și înțelegerea regulilor de prim-ajutor.

Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Educațională 2021.

Pentru 2 zile, aproximativ 200 de copii și tineri, vor parcurge un circuit de 4 ateliere: legislație rutieră, circuit și abilități practice pe bicicletă, curs de mecanică, prim ajutor, sănătate și nutriție, iar la final vor avea parte de câteva surprize.

Proiectarea și dezvoltarea conceptului BikeSchool s-a făcut în colaborare cu My Transylvania, Urban Bike Revolution, Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu (IPJ), Crucea Roșie – Filiala Sibiu și Action Sport Sibiu.

Acest prim eveniment educațional reprezintă un proiect pilot, obiectivul pe termen mediu și lung fiind integrarea unor astfel de cursuri în școli.

”Asociația My Transylvania promovează de peste 13 ani conceptul de slow travel. În foarte multe activități includem și componenta de mobilitate sau activități pe bicicletă. Mersul pe bicicletă îți oferă șansa unor experiențe mai intense. E o deplasare înceată în care observi cum se schimbă locurile și oamenii după cum declară Cristian Cismaru de la My Transylvania, unul dintre inițiatorii proiectului.

La începutul anului 2021 ne-am întâlnit cu Cristi și am încercat să valorificăm experiențele și pasiunile fiecăruia în beneficiul comunitar. Bicicleta, mișcarea în aer liber și sportul au fost elementele comune din viața noastră, astfel am început să dezvoltăm o serie de proiecte în jurul acestor idei. Am înțeles repede că e foarte important să investim în educație de aceea am conceput acest program a explicat Andrei Rusu, fondator Urban Bike Revolution.

Înscrierile se fac pe pagina https://www.urbanbikerev.org/proiecte.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: