Biciclist băut ajuns pe contrasens, accidentat pe DN 73A

La data de 06 septembrie a.c., în jurul orei 20,25, Poliția Orașului Zărnești a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe DN73A a avut loc un accident rutier.

Cu ocazia verificărilor efectuate, cadrele de poliție au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 56 ani, care se deplasa în calitate de biciclist, pe DN73A, din direcția orașului Râșnov către Orașul Zărnești, în zona km. 23+74m, a pătruns pe contrasens, fiind surprins și accidentat de către un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 54 ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care nu purta cască de protecție și nici vestă reflectorizantă.

Acesta a fost transportat la spital pentru investigații medicale de specialitate.

La testarea celor doi bărbați din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0 în cazul conducătorului auto și 0,60 mg/l alcool pur, în cazul biciclistului.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vătămare corporală din culpă”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: