Băuți și fără permis de conducere. Un șofer a fost reținut de polițiștii brașoveni

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rupea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
În fapt, la data de 18.07.2020, în jurul orei 09,00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN13, la km. 60+300m, a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme.
Din cercetări a rezultat faptul că un tânăr în vârstă de 20 ani, care conducea un autoturism din direcția localității Dăișoara spre orașul Rupea, a intrat în coliziune cu un alt autoturism. După producerea impactului, tânărul de 20 ani și-a continuat deplasarea, iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în șanțul din partea stângă a direcției sale de mers.
Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
La testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.56 mg/l alcool pur. Prin urmare, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarul penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni
pentru menținerea siguranței rutiere

 La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 17,20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au depistat în trafic, pe str. Zaharia Stancu din municipiul Brașov, un tânăr în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism cu o viteză peste limita legală admisă pe acel sector de drum.
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 05,50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 51 ani, care conducea un autoturism pe str. 13 Decembrie din municipiul Brașov.
La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.92 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 06,10, echipajul de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier Brașov a oprit în trafic, pentru control, un tânăr în vârstă de 31 ani, care conducea un autoturism pe bdl. Saturn din municipiul Brașov.
La testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în corp.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
În fapt, la data de 18 iulie a.c., în jurul orei 07.15, cadrele de poliție au oprit în trafic, pentru control, un tânăr în vârstă de 21 ani, care conducea o autoutilitară pe D.J. 103, pe raza județului Brașov.
Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 11,35, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 50 ani, care conducea o autoutilitară pe str. Crinului din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice
La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 1.04 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
În fapt, la data de 18 iulie a.c., cadrele de poliție au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 36 ani, care conducea pe VO1K, o autoutilitară cu numere de înmatriculare din Bulgaria.
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoutiitara a fost radiată din circulație, neavând astfel dreptul de a circula pe drumurile publice.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: