Băut și fără permis, șoferul unui utilaj agricol a intrat într-o autoutilitară

La data de 10 septembrie 2020, în jurul orei 17.50, un bărbat, în vârstă de 48 ani, care conducea pe DJ 132B un utilaj agricol, ce tracta o remorcă, la km. 16+300m, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu o autoutilitară, care se deplasa din sens opus.

În urma impactului au  rezultat doar pagube materiale, fără victime.

Cu ocazia verificărilor efectuate de către polițiști din cadrul Poliției Orașului Rupea, în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale vehiculelor conduse, a rezultat  faptul că, bărbatul în vârstă de 48 ani, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar utilajul agricol nu este înmatriculat/înregistrat.

Totodată, procedându-se la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,42 mg/l alcool pur. Prin urmare, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: