Băut și fără permis a accidentat un pieton, după care a părăsit locul faptei

Un tânăr a reușit ”performanța” de a bifa 5 infracțiuni deodată. Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ”părăsirea locului accidentului”.

În fapt, la data de 26 august a.c., în jurul orei 03.15, un bărbat în vârstă de 24 ani care conducea pe str. Principală din localitate Apața, județul Brașov, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, a surprins și accidentat un pieton aflat pe marginea părții carosabile.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul producerii faptei, fiind identificat și depistat la scurt timp de către polițiști.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul  nu deține carte verde valabilă, neavând astfel drept de circulație pe teritoriul României.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,44 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea  unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: