Bătaie mare pe fotoliul de primar. Cine visează să-i ia locul lui Scripcaru

Scaunul de primar este foarte râvnit de brașoveni. Chiar dacă mai este aproape un an până la alegerile locale, mai mulți brașoveni și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar. Primul care a declarat public că își dorește să câștige alegerile pentru Primăria Brașov a fost Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de finanțe. Anunțul a fost făcut încă din 2017 în cadrul unei emisiuni TV. De aproximativ 2 luni, fostul liberal a început încălzirea pentru campania electorală. Poze, întâlniri, discuții cu liderii partidelor, aceasta este agenda zilnică a lui Gheorghe Ialomițianu.

Un alt candidat este senatorul Allen Coliban. USR a anunțat că parlamentarul va fi candidatul partidului pentru Primăria Brașov. Și USR a început în forță pregătirile pentru campanie. Folosindu-se de subiecte care prind la alegători, liderii USR ies în conferințe, organizează proteste, mai toate dintre ele vizând mediul, temă neglijată de celelalte partide politice.

Dacă cei doi candidați de mai sus și-au anunțat deja intenția de a intra în cursă, în mediul politic mai sunt prezentate și alte nume. De exemplu, Pro România ar putea miza la alegerile locale pe fostul social-democrat Sorin Susanu. Acesta este cunoscut pentru activitatea sa de la Protecția Consumatorilor unde ocupă un post de conducere.

De asemenea, partidul ADN, condus la Brașov de Ionel Goidescu, ar putea veni cu un candidat supriză, fiind în tatonări cu mai multe nume grele din zona politică. La fel și PMP care încă este vizibil la Brașov datorită viceprimarului Mihai Costel.

Rămâne de văzut cu cine va ieși la rampă PSD sau PNL. La PSD sunt vehiculate mai multe numeȘ Roxana Mînzatu, Lucian Pătrașcu sau Marian Rasaliu. Oricare dintre ei ar putea fi candidatul social-democraților. La PNL cel mai probabil se va merge tot pe mâna ”independentului” Scripcaru. De altfel, ar fi singura lor șansă, alții mai buni nu prea au.

Nu trebuie uitat nici Cristian Macedonschi care ar putea candida din partea FDGR. Candidați sunt, întrebarea este câți dintre ei au șanse reale să îl bată pe Scripcaru care încă stă bine în sondaje datorită faptului că a făcut mai mult decât Ghișe.

Totuși, nu este destul. Dezvoltarea orașului nu se rezumă doar la sensuri giratorii și panseluțe, alte orașe mari din țară sunt peste Brașov la multe capitole.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: