Bărbat reținut după ce a provocat un accident rutier

  • La data de 17 octombrie a.c. polițiștii Biroului Rutier Brașovau dispus reținerea pentru 24 de ore a  unui bărbat de 34 ani, din municipiul Brașov.

Acesta, la data de 17 octombrie 2018, a condus o autoutilitară într-o parcare situată pe bd. Gării din municipiul Brașov, iar cu ocazia efectuării unei manevre de mers înapoi, neregulamentară, a accidentat o persoană de sex feminin, în vârstă de 81 ani, care se deplasa în calitate de pieton prin spatele autoutilitarei. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală usoara a pietonului care a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

În urma verificării în baza de date a Poliţiei Române – evidenţă auto a rezultat faptul că șoferul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru abateri anterioare.Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și a fost introdus în arestul I.P.J. Brașov.

 

Acesta este cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”vătămare corporală din cuplă” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

 

 

             În data de 17.10.2018, politistii din cadrul Politiei orasului Rupea, au fost sesizati cu privire la faptul ca in data de 18.09.2018, un bărbat în vârstă de 58 ani s-a prezentat la o unitate medicală din jud. Harghita, solicitand un control medical, deoarece fost victima unui accident rutier petrecut in data de 17.09.20178 pe raza com.Cata, jud.Brasov.

 

          Din verificarile efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză, în data de 17.09.2018, in timp ce conducea un autoturism, pe str.Principala din com.Cata, din directia Cata spre Homorod, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de intoarcere, moment în care a intrat in coliziune cu o  autoutilitara marca Ford Tranzit condusa regulamentar de un bărbat în vârstă de 21 ani care se deplasa in aceeasi directie de mers.

 

          In urma producerii evenimentului rutier, conducatorii auto au incheiat constatarea pe cale amiabila, deoarece au considerat ca nu au nevoie de ingrijiri medicale.

 

            In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de „Vatamare corporala din culpa”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: