Bărbat reținut după ce a condus băut și fără permis de conducere valabil

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 11 august 2020, în jurul orei 11.05, polițiștii au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 48 ani din județul Covasna,  care conducea un autoturism pe DN11, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.

Conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale, ocazie cu care acesta a declarat verbal faptul că nu deține asupra sa permisul de conducere.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca  posesor de permis de conducere valabil, acesta fiindu-i  anulat în anul 2011, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul rutier.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,60 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: