Barbat din Nepal prins lucrand ilegal la un hotel din Moeciu. Vezi ce amenda au dat politistii de imigrari!

Polițiștii de imigrări din Brașov, în urma unui control întreprins, pe linia combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate, au depistat 1 cetăţean străin din Nepal, care desfășura activități lucrative fără aviz de muncă, la un hotel din Moeciu, județul Braşov. Pe numele său a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în termen de 15 zile.

Reprezentanţii societăţii comerciale vor fi sancţionați contravenţional cu amendă între 10.000 lei şi 20.000 lei.

Activitatea de prevenire şi combatere a șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislaţiei în domeniul migraţiei.

Astfel, în data de 14 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Brașov-Poliția Stațiunii Bran au efectuat un control, pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţii întreprinse, poliţiştii au depistat 1 bărbat, în vârstă de 25 de ani, din Nepal, care a intrat legal în ţară, însă desfăşura activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă, conform prevederilor OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au revocat dreptul de şedere al străinului şi au emis

decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara noastră în termen de 15 zile.

 

Totodată, pe numele reprezentanţilor societăţii comerciale va fi aplicată o sancţiune contravenţională, cu amendă, între 10.000 lei şi 20.000 lei, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288.  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: