Bănci distruse de huligani, clădiri istorice lăsate în paragină de autorități (FOTO)

Dezinteres total in Brasov! Chipurile, autoritatile locale si judetene sunt interesate de monumentele si cladirile istorice din oras, dar numai in fata presei. Realitatea ne demonstreaza ca multe din cladiri sunt lasate in paragina. Este si cazul Turnului Alb. Desi , aici, zilnic ajung sute de turisti pentru a admira panorama asupra orasului Brasov, zona este lasata in voia lui Dumnezeu. De exemplu, treptele subrede din lemn nu le-a mai inlocuit nimeni, astfel ca unele lipsesc. Oricand se poate produce o tragedie, avand in vedere ca pe scara urca pentru poze si multi copii. Insa, acest lucru nu pare o problema prea importanta pentru autoritati pentru ca nimeni nu ia nicio masura. Mai mult, zona arata deplorabil, iar cosurile de gunoi si bancile sunt distruse.

 

Degeaba municipalitatea are Politie Locala daca pe langa aceste cladiri importante ale municipiului si judetului nu trece nimeni, astfel ca huliganii isi fac de cap.  In urma cu cateva luni am scris despre pubelele rupte si aruncate prin padure. Din pacate, acelasi film ruleaza in continuare, fara ca cineva sa intervina. Insa, avem pretentia de oras de poveste…oras european. In fata jurnalistilor, la ultima conferinta de presa, primarul George Scripcaru a pozat intr-o persoana foarte preocupata de cladirile istorice. A fost atat de preocupat in ultimii ani incat nu a facut nimic. Turistii gasesc in oras numai mesaje ”Atentie, cad tigle”.

Precizam ca aceasta cladire este in proprietatea Primariei Brasov. Insa, in mandatul presedintelui Aristotel Cancescu, cladirea a trecut in domeniul public al judetului Brasov. In prezent, Consiliul Judetean a solicitat Primariei Brasov clarificarea situatiei juridice a cladirii. Din pacate, de cativa ani, autoritatile nu au fost in stare sa gaseasca o solutie. Daca pentru o astfel de cladire nu s-a gasit o rezolvare, atunci ce sa mai vorbim despre aeroport sau spital?

 

 

Mai jos sunt cateva poze facute in vara anului 2017. Consilierul local Cristian Macedonschi sustine ca a informat personal Primaria Brasov despre aceasta problema. ”In vara am informat pe reprezentantii Primariei Brasov, inclusiv pe primarul George Scripcaru cu privire la aceasta situatie. Din pacate, nu s-a intamplat nimic”, a spus consilierul local, Cristian Macedonschi care dupa ce a fost scris acest articol a transmis redactiei si cateva poze.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: