Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul viceprimăriței Flavia Boghiu care a vrut să evacueze doi jurnaliști din sala de ședințe a Consiliului Local Brașov

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu după ce viceprimarul Flavia Boghiu, împreună cu câțiva consilieri USR, au vrut să ”evacueze” doi jurnaliști din sala de ședințe a Consiliului Local Brașov pe motiv că, pentru a fi prezenți, ar fi necesar o solicitare scrisă depusă cu 24 de ore înainte.

”Referitor la sesizarea dumneavoastra, va informam ca aceasta a fost inregistrata la Biroul Teritorial Brasov al institutiei Avocatul Poporului sub nr. 986 din 6 octombrie 2021 și analizata in contextul prevederilor art. 31 din Constitutia Romaniei, privind dreptul la informatie.
Prin sesizarea transmisa, reclamati situatia cu care s-au confruntat doi ziaristi prezenti la o sedinta a Consiliului Local Brasov, acestia fiind pe punctul de a fi evacuati din sala de sedinte la solicitarea doamnei Flavia Boghiu, viceprimar, desi nu deranjau in niciun fel derularea sedintei, nu luau cuvantul, iar sala de sedinte era aproape goala.
Fata de cele expuse, va informam ca asupra aspectelor sesizate Avocatul Poporuluis-a sesizat din oficiu, in temeiul art. 16 alin. (1) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și functionarea institutiei Avocatul Poporului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Va vom comunica rezultatele demersului nostru, de indata ce vom primi raspunsurile solicitate”, se arată în adresa transmisă de Biroul Teritorial Brasov al institutiei Avocatul Poporului.

 

foto: facebook Flavia Boghiu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: