Avertisment: prețurile explodează, iar banii românilor trebuie atent chibzuiți!

Ne așteaptă vremuri din ce în ce mai grele. Profesorul de economie Mircea Coșea a declarat la B1 TV că inflația e mai mare decât o arată statisticile și că prețurile vor crește chiar mai mult decât este prognozat. Recomandarea economistului este ca românii să aibă mare grijă cum cheltuiesc banii.

„ E o creștere a costurilor de producție ca urmare a creșterii prețurilor materiei prime, a transportului, tot ce înseamnă efecte perverse ale ale războiului comercial dintre SUA și China. Toate astea s-au însumat într-un val de inflație care va veni în România foarte curând, chiar a și început să apară. (…)Îngrijorător e, însă, altceva. Îngrijorătoare e ultima statistică pe care a publicat-o FAO, care arată că, pentru prima dată în ultimii 45 de ani, pe parcursul a 10 luni prețurile la alimente au crescut constant în toată lumea. La elementele vegetale, pe carne și lactate. E un fenomen care ar trebui să ne îngrijoreze. Agricultura din întreaga lume nu mai face față cererii. S-au întâmplat lucruri grave din punct de vedere meteo, terenurile s-au micșorat, prețurile la achiziție sunt mici și nu dau posibilitatea achizițiilor, deci ne așteptăm la pierderi de randament în agricultură și în acest an”, a afirmat Coșea, pentru B1 TV.

„Ar trebui să existe o foarte mare precauție din partea populației în legătură cu ce va urma. Banii trebuie să fie bine chibzuiți”, a sintetizat profesorul de economie Mircea Coșea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: