Avem vaccin, dar nu avem centre de vaccinare. Sute de brașoveni se plâng că nu se pot înscrie pe platformă

Potrivit Prefecturii Brașov, în județ sunt doze de vaccin. Problema însă este alta, din cauza numărului mic de centre, brașovenii sunt programați și peste 2 luni la vaccinare. Unii dintre cei care au accesat platforma pentru programare susțin că nici nu au reușit să se înscrie.Ar dori să se vaccineze, dar mai mult sunt încurcați decât ajutați. La fel s-a întâmplat și cu solicitarea ”semnăturii electronice” firmelor care doreau să-și înscrie angajații. Cum vreo 80% dintre firmele din România nu folosesc semnătură electronică pentru că nu au avut motiv, este de înțeles de ce totul se mișcă în ritm de melc. Procedura este foarte greoaie. Până acum a fost mai simplu pentru că s-au vaccinat persoanele din categoriile de risc maxim(medici, profesori, bătrâni), dar rămâne de văzut cum se va derula totul pe viitor, când vor intra alte categorii.

”Instituția Prefectului-Județul Brașov informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ 37.955 doze vaccin Pfizer, 2.210 doze vaccin Moderna și 5.440 doze vaccin AstraZeneca.
Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 27 februarie, inclusiv, este de 42.421, din care 17.099 reprezintă doze rapel (a doua administrare)
Numărul cazurilor totale de efecte adverse raportate este de 86, nici unul sever”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: