Avem o țară de speciali. Sporuri pentru profesori, medici, pensii speciale, pensii de serviciu, bani pentru chirie, bani pentru benzină

România a devenit de câțiva ani o țară de speciali, unde contribuabilii sunt împărțiți de statul român în oameni care merită și primesc facilități pe bandă rulantă și oameni care muncesc de le sar capacele, dar statul nu le oferă nimic. Totul depinde de câte pile și relații ai ca să prinzi un loc de muncă călduț la stat. Nu ai, șansele să ajungi în sistem sunt mici. Din acest motiv și vedem zilnic cum sunt descoperiți oameni care conduc doctorate, deși au avansat pe funcții cu diplome false sau deloc. De asta avem o țară care se zbate în sărăcie, pentru că majoritatea dintre cei angajați în sistemul de stat sunt foarte slab pregătiți. Avem parlamentari și magistrați care primesc pensii speciale, dar și bani pentru chirie sau transport. La fel primesc privilegii și cei din MAI sau MAPN. Mai nou, privilegiile s-au extins. Astfel, cum a venit pandemia, cum sunt ”răsplătiți” și medicii pentru ”efortul” lor depus în lupta cu coronavirusul.

Zilele acestea, românii de rând au mai primit o lovitură, și profesorii vor primi spor de COVID. Oare cât va mai continua statul român să-și bată joc de cetățenii săi, de contribuabilii care au avut proasta inspirație să își facă propria afacere sau să lucreze în privat? De ce angajatul de la stat trebuie să fie mai cu moț? Ne întrebăm de ce ne pleacă zilnic sute, poate chiar mii de români din țară. Din acest motiv, dragi români, s-au săturat de ”speciali”, vor ca în țară toți românii să aibă drepturi egale, așa cum prevede de altfel și constituția. Cu ce a greșit agricultorul, cu ce a greșit brutarul sau inginerul să plătească pensii speciale pentru alții, iar ei să fie bătaia de joc a țării, cu salarii de mizerie. Vorba unui polițist celebru, oare cum poți să îți dorești spor la salariu pe timp de pandemie când încasezi totuși o leafă destul de bună, când știi că nu ai fost trimis în șomaj ca alte categorii, când știi că îți poți plăti totuși ratele la bancă, în timp ce alții poate nu au ce pune pe masă pentru că au rămas fără loc de muncă?

Se tot vorbește despre medici, că luptă acum cu virusul ucigaș. Bine, dar până la coronavirus, ce au făcut medicii din România? Știm cu toții cum încasau și de la stat și de la privat, te duceai la spital și te redirecționau spre cabinetele lor private, știm cu toții despre șpăgile luate, despre multe altele. Zeci de ani nu s-au confruntat cu nimic, iar acum vor să fie recompensați. Dar de ce nu ar fi stimulat financiar și omul ăla care se trezește la 5 dimineață să ne ducă cu autobuzul la muncă sau individul care stă într-o căldură insuportabilă ca să facă pâine la brutărie să avem ce pune pe masă. Pe agricultorii care stau prin frig, ploaie, căldură i-a întrebat cineva vreodată de greutățile prin care trec? Oare știe statul român că pensionarii care au lucrat la CAP-urile din comunism au pensii de mizerie, deși și-au nenorocit sănătatea prin munca lor în condiții grele? Cu ce i-a ajutat statul român până acum? Cu nimic!

Dacă se va continua așa, vom deveni o țară de ”speciali”, de bugetari, pentru că restul vor pleca cât văd cu ochii, oriunde, dar măcar vor ști că sunt plătiți corect pentru munca lor, iar statul nu îi discriminează. Să vedem atunci cine va mai plăti pensii și salarii la cei care lucrează la stat…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: