Autostrada Ploieşti-Braşov nu va intra în execuție mai devreme de trei ani

Autostrada Ploieşti-Braşov ar putea intra în execuţie în trei ani. Anunțul a fost făcut de către directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniţă. ”Oferta este acum în analiză astfel încât să ajungem la un contract care să ne permită obţinerea unei documentaţii bune care să ne ajute să facem o implementare rapidă a execuţiei lucrărilor. Eu nu cred că vom putea vedea în execuţie, mai devreme de trei ani, Autostrada de la Ploieşti până la Braşov”, a declarat Mariana Ioniță.

Una dintre problemele majore ale Romaniei, cu impact negativ semnificativ asupra starii economice si sociale a tarii, este absenta unei retele satisfacatoare de transport rutier rapid (autostrazi si drumuri expres). Romania are in acest moment 670 km de autostrada in exploatare.

În prezent, sectorul DN 1 Bucuresti – Brasov este unul dintre cele mai solicitate sectoare de pe întreaga retea de drumuri nationale. Traficul este generat în principal de activitatea din marile centre economice de pe traseu: Bucuresti, Ploiesti si Brasov, dar si de activitatile turistice de pe Valea Prahovei din zonele Sinaia, Busteni, Predeal si alte zone cu potential turistic.

Astfel, pe sectorul Bucuresti – Brasov s-a luat decizia realizarii unui sector de autostrada cu o lungime de 173 km.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: