Au spus NU acordării de gratuități brașovenilor!

Consilierii locali PSD Brașov au propus în plenul ședinței de astăzi, un amendament care prevede acordarea unei reduceri de 10% la transportul pe cablu din Poiana Brașov, în intervalul luni-vineri, tuturor celor care fac dovada domiciliului în Municipiul Brașov.

Amendamentul nu a trecut, PNL, PMP, UDMR, FDGR votând împotrivă.

“Ne dorim, ca pe lângă facilitățile oferite altor categorii de persoane, ca toți brașovenii să beneficieze de o astfel de reducere. În primul rând, ca semn de respect față de toți cei care locuiesc în orașul nostru și care sunt iubitori ai schiului. De asemenea, dorim încurajarea sportului de masă și reducerea aglomerației ce se creează în fiecare weekend. Primăria Brașov are fonduri suficiente, astfel încât impactul bugetar al acordării acestei facilități, nu este unul mare!

Executivul Primăriei și toți ceilalți consilieri locali care au votat împotriva acestei propuneri a grupului de consilieri locali PSD ar trebui să țină cont și de domeniile care fac viața oamenilor mai bună. Nu putem sacrifica anumite proiecte în defavoarea unora recreaționale!”a declarat Constantin Chicuș, inițiatorul acestui amendament

Facilitățile votate în ședința de plen de astăzi se regăsesc în anexa atașată acestui comunicat de presă. Nu regăsim niciun fel de facilitate, așa cum afirma astăzi Primarul Municipiului Brașov, care să prevadă reduceri, de luni până vineri, acordate tuturor celor care vin la schi în Poiana Brașov.

Biroul de presă PSD Brașov

MUNICIPIUL BRAȘOV
ANEXĂ
FACILITĂȚILELE CE SE VOR ACORDA ÎN SEZONUL DE IARNĂ 2019-2020 LA TRANSPORTUL PE CABLU DIN POIANA BRAȘOV
GRATUITĂȚI: – personalul deservent al telefericelor pentru a ajunge la locul de muncă, service etc. (cartela se va găsi la șeful de tură, de service, etc.) astfel: SC ANA TELEFERIC SA – Kanzel – 4 persoane – Capra Neagră – 2 persoane – Gondola Postăvarul -3 persoane – Teleschi Ruia – 2 persoane – Teleschi Kanzel – 2 persoane – 6CLD Ruia – 6 persoane – personalul care amenajează pârtiile și efectuează controlul acestora (cartela se va găsi la șeful de echipă sau responsabilul acesteia) astfel: A.MUNICIPIUL BRAȘOV – 9 persoane B. SC ANA TELEFERIC SA – 4 persoane – jandarmii montani ce vor efectua acțiunea de patrulare pe pârtii conform contractului semnat cu Municipiul Brașov și SC Ana Teleferic SA (8 persoane) ; – salvatorii montani pentru accesul acestora la punctul de lucru și pentru eventualele intervenții conform contractului ce se va semna ulterior cu Municipiul Brasov și SC Ana Teleferic SA (4 persoane); – cartela de service și pentru intervenții în cazuri speciale ( la blocarea unui turist din cauza numărului insuficient de puncte sau reintroducerea lui în circuitul de schi în caz de lipsă de puncte sau pierderea cartelei) , se va elibera câte o cartelă pentru fiecare instalație în parte cu câte 240 de puncte, la dispoziția șefului de instalație.
ALTE FACILITĂȚI: – cartelele acordate grupurilor care se află în posesia unor legitimații ale instituțiilor pe care le reprezintă și prezintă o adresă oficială din partea instituției ( de exemplu: grup de sportivi legitimați ai Clubului la care activează, grup de elevi ai unei școli care vin insoțiți de cadre didactice, etc.). În acest caz, la achiziționarea a 10 cartele cu același număr de puncte, se vor achita 9 iar una va fi gratuită, la achiziționarea a 20 de cartele vor fi achitate 18 iar 2 vor fi gratuite, etc. Menționăm
că se va acorda aceeași facilitate și pentru cartelele reprezentând zile de schi (de exemplu, dacă grupul dorește achizitionarea a 10 cartele de o zi, 9 cartele vor fi contra cost iar o cartela de o zi va fi acordată gratuit). Cartelele gratuite vor fi de același tip cu cele achiziționate (de exemplu dacă se vor achiziționa cartele de o zi, cartela gratuită va fi tot de o zi, dacă se achiziționeaza cartele de 120 de puncte, atunci cartela gratuită va fi tot de 120 puncte) – pentru antrenorii sau instructorii de schi acreditați ISIA, sau echivalent, care prezintă legitimații care să ateste această calitate și care lucrează într-o organizație constituită în baza legii societăților comerciale 31/1990 (SRL, SA etc.), sau în baza legii 182/2016 pentru aprobarea OUG 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (I.I.) și întreprinderile familiale (I.F) sau orice formă legală de organizare care le permite să desfășoare activități economice, cu sediul în municipiul Brașov, și care prezintă un document care să ateste forma de înregistrare precum și un certificat de atestare fiscală la începutul sezonului din care să rezulte achitarea integrală a datoriilor către bugetul local, se vor elibera cartele la tarife reduse cu 50% față de cele afișate pentru adulți; reducerea de 50% se acordă doar pentru cartelele de 240 de puncte, în limita a 5 cartele/instructor de schi/lună, condiționat de prezentarea unui document care să dovedească numărul de instructori de schi atestați angajați. – pentru cartelele comercializate prin intermediul hotelurilor, agențiilor de turism sau tour –operatorilor în baza unui contract încheiat între părți, a cărui valoare depășește contravaloarea în lei a 10.000 euro, se acordă un discount de 20% din valoarea achiziției, pentru cele ce depășesc contravaloarea în lei a 5.000 euro, se va acorda un discount de 10% din valoarea achiziției, iar pentru cele ce depășesc contravaloarea în lei a 2.500 euro se va acorda un discount de 5% din valoarea achiziției. Plata acestora se va efectua în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii fiscale. Eliberarea cartelelor prevăzute la regimul de facilități prezent se va face numai prin Casieria centrală, care va înregistra toate solicitările și documentele aferente. Copiii cu vârsta de până la 6 ani vor avea acces gratuit doar însoțiți de un membru de familie adult, utilizându-se în acest caz numai cartela adultului. Copiii cu vârsta de până la 6 ani ce practică schiul într-o forma organizată de grup vor avea acces numai cu cartela de copii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: