Au salarii de peste 10.000 de lei lunar, dar nu auzi unul să doneze măcar jumătate din sumă

Șefii instituțiilor de stat din Brașov încasează salarii uriașe comparativ cu angajații din mediul privat.În aceste săptămâni de criză se tot vorbește de solidaritate, dar niciun angajat al statului cu funcție de conducere nu a binevoit să doneze o sumă de bani pentru a fi ajutate persoanele în vârstă sau pentru a se cumpăra echipamente medicale. Toți susțin că se vor lua măsuri și angajații instituțiilor din administrația locală sau județeană vor fi trimiși în șomaj tehnic sau li se va reduce programul de lucru.

Despre ce ”sacrificii” fac ei în această perioadă grea provocată de pandemia COVID-19, nu spune nimeni nimic. De la alții să se taie, dar de la ei niciun leuț. De asemenea, se vorbește despre înjumătățirea indemnizațiilor de la Consiliile de Administrație. Dar de ce nu sunt tăiate de tot aceste sume uriașe, dacă acești membri oricum lucrează tot într-o instituție de stat și încasează deja un salariu frumușel? Așa înțeleg politicienii din fruntea municipiului și a județului ”solidaritatea”? Adică tot cei mici să strângă cureaua și acum?

Este timpul ca politicienii din Brașov și din țară să înțeleagă ceva, să știe că fără mediul privat nu pot exista, nu se pot plăti salariile lor, ale medicilor, ale profesorilor și a tuturor categoriilor de angajați de la stat. Nu se poate ca un primar, un administrator public, un președinte de Consiliu Județean sau un prefect să încaseze și 15.000 salariu lunar, dar când sunt momente grele pentru țară ei să nu contribuie cu nimic, doar cu sfaturi…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: