Au reușit! Politicienii și-au băgat coada și la SR Brașov. Un singur club, două comunicate diferite

Politicul a reușit din nou să-și bage coada în sport, de această dată la SR Brașov. Dacă pe pagina de facebook, reprezentanții clubului susțin că nu au discutat nimic oficial cu liderii Primăriei Brașov, într-un comunicat de presă, se transmite altceva. Cu alte cuvinte, la club a apărut și aripa…Coliban.
Indiferent de informațiile apărute astăzi în presă, SR Brașov nu a primit invitație oficială în proiectul autorităților. Prin urmare, nu putem discuta despre o intenție oficială din partea noastră ca să ne alăturăm lor. Vrem să fim corecți cu voi, suporterii stegari, cu banii investiți, cu timpul alocat voluntar pentru echipă în acești patru ani. În momentul în care avem date exacte, legale, le vom distribui alături de voi prin intermediul canalelor noastre oficiale: Liga Suporterilor Stegari, SR Brașov sau președintele echipei.
Dorim să ducem proiectul #SteagulRenaște la un alt nivel. Însă totul se poate face doar într-un mod profesionist, nu cu discuții informale. În urma propunerii verbale, am solicitat aseară primarului Allen Coliban invitația oficială în scris, cu ce presupune implicarea și rolul nostru în cadrul clubului”, au scris reprezentanții clubului pe pagina de facebook.

 

La scurt timp a fost transmis presei un alt comunicat de presă, același club, dar alți oameni…

Primăria Municipiului Braşov deţine în proprietate marca şi logo-ul FC Braşov şi nu doreşte să mai înstrăineze aceste bunuri publice, lucru cu care SR Braşov a fost de acord. Printr-un acord politic (USR cu PNL) se doreşte susţinerea fotbalului de performanţă în oraş printr-un proiect pe termen lung, reprezentativ unde să se regăsească fiecare iubitor de fotbal localnic şi nu numai, iar pentru acest lucru se doreşte înfiinţarea Asociaţiei FC BRAŞOV STEAGU RENAŞTE. Propunerea iniţială este ca insituţiile publice (Primăria,Consiliul Local şi/sau Consiliul Judeţean) să deţină o reprezentativitate de 40%, urmând ca diferenţa să fie împărţită în mod egal între SR BRAŞOV, o asociaţie a fostelor glorii stegare şi una a mediului de afaceri local.

La nivel executiv, noua structură va avea pentru început un preşedinte şi un antrenor din afara Braşovului (lucru dorit de oficialităţi şi agreat de SR Braşov), va avea 2 vicepreşedinţi (unul ales de PNL şi unul propus de SR), şi un manager general propus de SR. Mai departe nu s-au stabilit multe detalii, dar s-a decis implicarea activă a lui Mugurel Buga lângă noua echipă tehnică şi neincluderea celor care au condus secţia de fotbal de la Corona. La nivel sportiv, pentru a proteja o investiţie din bani publici care şi-a îndeplinit obiectivele pentru care a fost finanţată, se doreşte un acord din partea FRF pentru cesionarea meritului sportiv din Liga 2 către noua structură reprezentativă a oraşului.

Fotbalul braşovean a trecut în ultimii ani prin momente dificile şi salutăm deschiderea oficialităţilor pentru readucerea Braşovului pe harta fotbalului românesc profesionist. Din dorinţa de a perpetua spiritul stegar ţinut în viaţă în ultimii ani de către SR Braşov, din respect pentru toţi iubitorii de fotbal din Braşov, din pasiune pentru culorile galben şi negru, SR Braşov doreşte să fie parte activă în dezvoltarea fotbalului braşovean şi promite că va lupta până la epuizare pentru respectarea şi păstrarea principiior şi valorilor stegare.În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Primirlei Municipiului Braşov, prin care ni s-a propus să fim parte activă, SR Braşov doreşte să anunţe oficial că va contribui din interior la noul proiect fotbalistic de performanţă pentru Braşov şi reprezentativ pentru toţi braşovenii.

În ultima perioadă au circulat, mai ales în mediul on-line, foarte multe informaţii cu privire la clubul nostru. De aceea, considerăm oportun să facem o informare oficială pentru liniştea tuturor stegarilor.În primul rând, mulţumim încă o dată tuturor celor care aţi contribuit la campaniile noastre şi aţi ajutat prin implicarea voastră la ducerea la bun sfârşit a unui sezon emoţionant care ne-a adus foarte aproape de o promovare istorică!

Totuşi, trebuie să spunem realist că s-au făcut adevărate minuni raportate la bugetul avut, mai mult s-au făcut multe eforturi pentru a însănătoşi clubul şi financiar dar şi juridic. Aici trebuie să vă aducem la cunoştinţă stingerea unui memoriu cu Florin Stângă (aprox. 51.000RON), rezilierea fără sume compensatorii a mai multor contracte de activitate sportivă, stingerea datoriei vechi de 217.000 lei la ANAF (acum clubul mai are de achitat 10.000RON din declaraţiile depuse în 2021) şi plata impozitelor aferente sezonului 2020/2021 până la luna martie inclusiv. A fost un sezon greu cu costuri foarte mari legate de testările COVID, unde clubul a achitat peste 50.000RON, dar mai are de achitat aprox. 6000RON. Noi toţi am făcut minuni, însă nu sunt suficiente pentru a declara că acest club este stabil din punct de vedere financiar şi juridic, mai ales că foşti membri marcanţi ai acestui club au ajuns să solicite în instanţă dizolvarea echipei, cauzată de un contract de creditare vechi.

Cu toate acestea,săptămâna trecută, SR Braşov a primit certificatul de participare în viitorul sezon de Liga 3, fără nici un amendament la dosar din partea FRF, lucru care spune multe despre momentul pozitiv în care ne aflăm, însă trebuie să fim concreţi: este nevoie de o infuzie de capital de minim 60.000 EURO ca acest club să devină stabil (contracte de creditare vechi Badea şi Enache, memoriul 2 la Florin Stângă, restanţe jucători lunile aprilie şi mai, obligaţii la stat la şi alte mici servicii rămase de acoperit)”, scrie alt…SR Brașov, aripa Coliban.

Probabil, interesele la club sunt mari, mai ales pentru unii din conducere care se pare că au cam rămas pe lângă având în vedere că vor juca tot în liga a treia. O poziție de manager în noua structură, cu o echipă în liga a doua, clar că este altceva, mai ales ca și poziție…salariu, etc.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: