Au lăsat job-uri foarte bine plătite pentru a face turism în Cincșor și Viscri

De la job-uri foarte bine plătite în bănci la afaceri în turismul local din județul Brașov. Mai mulți corporatiști au decis să se reinventeze și au renunțat la poziții de top pentru viața la țară.  Povestea lor a fost prezentată pe larg de ZF.

„Nu există o lipsă de calitate a vieţii aici. Trebuie să fii racordat la oraş, e adevărat, dar şi comunităţile de aici sunt vii. Există efervescenţă“, spune Carmen Schuster, fostă angajată în sistemul bancar, atât din Germania, cât și din România, care acum locuiește în Cincșor.  Ea a dezvoltat aici proiectul ”Casele de Oaspeţi de la Cincşor”, care reuneşte patru case cu 18 camere şi o capacitate de cazare de circa 40 de persoane. Acestora li se adaugă un restaurant în bucătăria căruia se folosesc ingrediente locale, acolo unde ele există.

Proiect inedit în Viscri care implică foarte mulți localnici

Alexu Toader şi Mara Elena Oană au dat tumultul capitalei pentru satul Viscri, unde au deschis iniţial un restaurant cu specific tradiţional.

„Ne-am mutat spontan acum patru ani, după o singură vizită în Viscri. Probabil că nivelul de stres pe care îl resimţeam atunci ne-a făcut să ne vindem apartamentul şi ce mai aveam în Bucureşti şi să ne mutăm în 3-4 luni la Viscri“, îşi aminteşte Alexu. Nu aveau un plan clar, se gândeau să lucreze remote, dar, după o discuţie cu Consiliul Satului au decis altceva. „Sătenii ne-au trasat ei câteva idei de lucruri de făcut. Cel mai important obiectiv din discuţia cu comunitatea a fost să construim un restaurant în care să angajăm femei din sat şi în care să preluăm o parte din fluxul de turişti care vizitau Viscri doar pentru o zi.“

Aşa a apărut Viscri 32 – White Barn & Blue House, ce cuprinde un restaurant slow food amenajat într-o şură săsească şi cea mai mică pensiune-casă de oaspeţi din sat. Şura-restaurant are o mică echipă formată doar din săteni şi funcţionează ca un proiect social. Totul – de la amenajare la aprovizionare şi la gătitul propriu-zis  – se face cu resurse locale.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: