Au fost publicate rezultatele la Bacalaureat 2021

Rezultatele la Bacalaureat 2021 au fost publicate luni, 5 iulie pe edu.ro.

La Brașov 3 elevi au obținut 10 perfect la Bacalaureat. Elevii sunt absolvenți de la Colegiul Național „Unirea” Brașov și Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov.

Începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații inclusiv prin mijloace electronice.  În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Contestațiile pot aduce atât creșterea dorită, cât și scăderea notei inițiale, motiv pentru care este important ca elevul să cântărească bine decizia.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 9 iulie.

Rezultatele sunt publicate în format anonimizat. Fiecare candidat primește un cod specific care va fi folosit pentru aflarea notelor. La avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la bacalaureat codurile apar în dreptul notelor și mediilor.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

1. recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale (anul acesta, ca și în 2020, aceste probe au fost echivalate);

2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

3. obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: