Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. Vezi ce note au obținut elevii

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021 au fost anunțate astăzi, 04 iulie 2021 pe  edu.ro

Elevii de clasa a VIII-a au aflat primele note pe 29 iunie, după care a urmat depunerea contestațiilor. Rezultatele a 601 lucrări scrise ale absolvenților clasei a VIII-a din județul Brașov la Evaluarea Națională, din cele 7.553, au fost contestate. 320 de contestații au fost depuse la Limba română, 267 la Matematică și 14 la Limba maternă.

Înainte de finalizarea contestațiilor 2.774 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov care au susținut Evaluarea Națională au obținut medii peste 5,00, reprezentând un procent de 76,91 din totalul celor prezenți la acest examen.

În acest an , doi elevi brașoveni, Valentina Gheorghe și Darius Chițu de la Colegiul Național Andrei Șaguna au reușit să obțină nota 10  la Evaluarea Națională.

După finalizarea contestațiilor urmează admiterea la liceu.

Media finală obținută la examenul de Evaluare Națională va avea o pondere de 80 de procente în calculul mediei de admitere pentru repartizarea în clasa a IX-a. Celelalte 20 de procente din media de admitere sunt reprezentate de media de absolvire a claselor V-VIII.

Absolvenții de gimnaziu care au studiat în limbile minorităților naționale, pot alege ca la calcularea mediei de admitere să nu fie luat în considerare rezultatul la proba de limba și literatura maternă. În acest caz, acești absolvenți vor putea opta, la repartiția în clasa a IX-a, doar pentru locurile la clasele cu predare în limba română.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: