Atenționare meteorologică! COD GALBEN de ploi torențiale și vijelii în Brașov

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul 21 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 22:00 în 25 de județe din țară.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia.
Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70…80 km/h.  

Județele vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Cluj, Bistrița-Năsăud, Neamț, Botoșani, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Bihor, Hunedoara, Iași, Bacău, Vrancea și Buzău.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: