Atenție unde faceți focul pentru grătare!

Avertizarea vine din partea Poliției Locale și a Gărzii de Mediu, în condițiile în care temperaturile exterioare se anunță a fi extrem de ridicate în această perioadă, iar riscul de producere de incendii este deosebit de ridicat! Mai mult decât atât și legislația în vigoare prevede condiții speciale pentru desfășurarea activităților de agrement, astfel că este interzisă aprinderea focului în pădure sau la liziera acesteia, iar ieşitul la grătar se poate face doar în arealul special de picnic.

Polițiștii locali, dar și comisarii Gărzii de Mediu  îi sfătuiesc pe brașovenii care vor să iasă la iarbă verde să nu lase focul nesupravegheat, chiar dacă este făcut în vatră anume construită, să parcheze maşinile doar în locurile permise şi să își strângă gunoaiele în urma lor.

Reamintim iubitorilor de picnic faptul că, la Brasov, sunt trei zone amenajate pentru grătare: “La Iepure” în Răcădau, Pietrele lui Solomon și la Lacul Noua.

„În cazul în care nu țineți cont de aceste sfaturi trebuie să știți că Legea 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic prevede amenzi usturătoare pentru aceia care fac grătare în zone neamenajate sau pentru nerespectarea regulilor în locurile create special pentru desfășurarea unor astfel de activități de recreere. Așadar, aceste fapte constituie contravenții, iar sancțiunea poate ajunge pana la 5.000 de lei.

De menționat este faptul că, în acest sezon de picnic, polițiștii locali și comisarii Gărzii vor supraveghea îndeaproape respectarea acestor reguli stricte”, a declarat Nicolae Aldea, seful Politiei Locale Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: