Atentie, brasoveni! Cutia milei, noua metoda de escrocherie

Atenție, brașoveni! A apărut o nouă metodă de escrocherie! Polițiștii locali au demontat de pe stâlpii din oraș, câteva așa-zise cutii ale milei, care nu dețin nicio aprobare în vederea amplasării pe domeniul public, acestea făcându-i pe trecători să doneze bani pentru diferite cauze false.

Oamenii legii au ridicat până acum patru astfel de recipienți montați ilegal în zonele aglomerate din Brașov. În două dintre cutii s-au găsit bani, cu siguranță donați de persoane milostive ce au fost astfel, păcălite. Suma de peste 50 de lei descoperită în două dintre minicontainere a fost predată, pe bază de proces verbal, Direcției Fiscale Brașov.

 

De menționat este faptul că, obiectele sunt fie din plastic, fie din metal, învelite în folie neagră ori vopsite în această culoare, iar aplicate pe ele, pentru colectarea banilor, sunt apeluri la ajutor umanitar. Prin aceste mesaje sunt prezentate cazuri, ce par a fi reale și chiar este specificat și un cont bancar.

“Strângere de fonduri pentru cei șapte copii din Iași fără mamă” sau “Strângere de fonduri pentru patru copii fără parinți din Iași” – sunt doar două dintre mesajele inscripționate pe cutii, amplasate pe str. Mureșenilor, zona Modarom, str. Republicii și Rectorat.

 

Poliția Locală Brașov îi avertizează pe locuitorii urbei să nu pună bani în acești recipienți pentru că sumele nu ajung la copiii nevoiași, ci la persoane care au găsit o nouă metodă de a-și însuși bani, apelând la mila cetățenilor de bună credință.

 

Polițiștii locali monitorizează acest fenomen, iar odată cu identificarea persoanelor care desfășoară astfel de activități ilegale, ele vor suporta rigorile legii.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: