Atentie, brasoveni! Cod portocaliu de ninsori abundente

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor de Cod Galben și Cod Portocaliu, ce prognozează ploi abundente, intensificări ale vântului și ninsori în mai multe zone din țară, printre care si judetul Brasov, s-a dispus luarea  măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea optima a unor potențiale situaţii de urgenţă.
Cod portocaliu
Interval de valabilitate: 27 noiembrie, ora 20 – 28 noiembrie, ora 16;
Fenomene vizate: ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului
Zone afectate: zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.
În intervalul menționat, în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.
Astfel, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, s-au dispus măsuri de activare a grupei operative  și asigurarea rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenție. Inspectoratul pentru situații de urgență cooperează permanent cu celelalte autorități locale, pentru a asigura protecția comunităților în cazul apariției efectelor de vreme rea.
*RECOMANDĂRI*
Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă ( _anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc._ ).

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: