Atât de beat încât a lovit separatoarele de pe drum și a ajuns la spital

La data de 22 septembrie 2020, în jurul orei 01.30, un bărbat, în vârstă de 69 ani, care conducea un autoturism pe DN13, la km 52 + 138m a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit separatoarele de mers montate pe partea carosabilă.

În urma accidentului rutier a rezultat o victimă, respectiv conducătorul auto, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,15 mg/l alcool pur. În consecință, la unitatea medicală, acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autoturismului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are reținut permisul de conducere, ca urmare a săvârșirii unei alte infracțiuni la regimul rutier, neavând astfel dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: