Astăzi s-a deschis Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Cea de a doua ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România organizată în acest an s-a deschis miercuri, 25 august, în Piața Sfatului din Brașov, în prezența viceprimarului Flavia Boghiu și a președintelui de onoare al ediției, Elena Vieru, cunoscut scriitor și cadru didactic.

Cel mai îndrăgit târg de carte din țară transformă Piața Sfatului într-un punct de atracție atât pentru brașoveni, cât și pentru miile de turiști aflați în aceste zile în oraș. Cei peste 30 de participanți, printre care se regăsesc majoritatea editurilor prestigioase din România, distribuitori de carte, jocuri educaționale și muzică, îi așteaptă pe toți cei aflați în fie în căutarea unor cărți și cadouri de vacanță, fie a titlurilor utile în noul an școlar, care va începe în curând.

„Având în vedere că este a treia ediție pe care Târgul Gaudeamus o desfășoară în Brașov, a doua ediție anul acesta, putem spune că devine un eveniment cu tradiție în Brașov, putem spune că devine un eveniment de referință pentru brașoveni. Avem anul acesta peste 30 de edituri prezente la târg,  este weekend-ul sau sunt zilele în care brașovenii pot veni și găsi aici, în inima orașului, cele mai interesante titluri, cele mai bune edituri și cele mai interesante evenimente. Cu siguranță Brașovul este un pol urban care poate și trebuie să devină un punct de referință pentru tot ceea ce înseamnă zona de cultură, indiferent că vorbim despre artă scrisă, vizuală sau de orice fel, iar toate evenimentele de anul acesta arată că ne îndreptăm în acea direcție“, a a spus viceprimarul Flavia Boghiu.

„Dat fiind faptul ca în această perioadă atât de grea târgul Gaudeamus Radio România a reușit să se desfășoare, să se organizeze  și să ofere această oportunitate brașovenilor, eu cred că își consolidează poziția și va avea un succes garantat și o tradiție garantată. Punctul forte al acestui eveniment este faptul că într-un spațiu atât de generos și frumos cum este Piața Sfatului s-au întâlnit atâtea atâtea edituri, se vor întâlni foarte mulți oameni de cultură care vor schimba opinii, vor duce mai departe mesajul, și în felul acestea tradiția târgului și rolul cărții în lume este cumva apărat, garantat și dus mai departe“ , a declarat Elena Vieru, președinte onorific al Târgului de carten Gaudeamus Radio România Brașov.

Seria lansărilor de carte organizate în acest an la ediția brașoveană a Târgului Gaudeamus Radio România se va deschide joi, 26 august, la ora 18.00, iar în următoarele zile, pasionații evenimentelor culturale se vor putea delecta cu un adevărat maraton de lansări de volume recent publicate: peste 30 de titluri vor fi prezentate în următoarele zile, în cadrul întâlnirilor cu scriitorii și editorii din întreaga țară.

Târgul va fi deschis în perioada 25 – 29 august, zilnic în intervalele orare 9.00 – 14.00 și 16.00 – 21.00, iar accesul publicului va fi permis în funcție de destinația spațiilor care vor găzdui standurile și evenimentele culturale organizate cu prilejul acestei ediții.

Astfel, în spațiile dedicate prezentării și vânzării de carte vor fi aplicate, atât de către organizator și participanți, cât și de către vizitatori, normele de prevenție specifice activităților de natură comercială. Accesul în pavilionul dedicat exclusiv evenimentelor editoriale se va realiza conform Ordinului comun al Ministerului Culturii și al Ministerului Sănătății (nr. 3.107/851/2021, cu modificări și reactualizări ulterioare). Iubitorii de carte care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani sunt exceptați de la aceste norme, dar, pentru siguranța tuturor celor implicați, în spațiul alocat târgului este necesară respectarea regulilor de prevenție individuală.

Târgul Gaudeamus Radio România se află la a treia ediție în Brașov, iar în acest an, este a doua ediție organizată în țară, după cea din  cursul lunii iulie, de la Oradea. Pentru a oferi celor interesați de ofertele editoriale ale celor peste 30 de participanți posibilitatea de a „răsfoi”, fie și virtual, volumele prezentate la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, evenimentul în format fizic va fi dublat de o ediție online, găzduită de website-ul www.gaudeamus.ro.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: