Astăzi începe cea de a doua etapă de dezinsecție a domeniului public din 2020

Primăria Municipiului Brașov, în colaborare cu SC Coral Impex SRL, va începe de astăzi, 5 iunie, a doua etapă de dezinsecție a domeniului public din municipiul Brașov din acest an. Totodată, se va acționa și pentru combaterea omizii păroase a buxusului (gard viu).
Substanțele utilizate pentru dezinsecție sunt Cymina Plus, având substanță activă cipermetrin, folosită pentru combaterea insectelor adulte și Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor, având substanță activă S-metopren.
Pentru tratamentul aplicat buxusului, în această etapă, se va utiliza Faster 10, cu substanță activă cipermetrin.
Produsele menționate pentru serviciile de dezinsecție se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupa Xn și Xi de toxicitate. Produsele utilizate în aplicarea tratamentelor fitosanitare sunt omologate de Ministerul Agriculturii.
Facem un apel la apicultorii brașoveni ca, în perioada execuției serviciilor de dezinsecție pe domeniul public și privat și a tratamentelor fitosanitare (perioada 5-6 iunie), să ia toate măsurile necesare în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.
În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: