Asta văd turiștii la turnurile și bastioanele din Brașov.Clădiri distruse de nepăsarea autorităților locale (VIDEO, FOTO)

Daca in trecut istoria si cladirile emblema ale municipiului Brasov reprezentau ceva pentru conducatorii judetului, in prezent, singura tema a autoritarilor judetene este ”aeroportul” si cam atat…Drept dovada sunt turnurile care sunt distruse de nepasarea sefilor din Consiliul Judetean si Primaria Brasov. Daca in urma cu cativa ani, fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, s-a ingrijit de cladirile istorice, fiind reabilitate si dotate cu panouri de informare pentru ca turistii sa cunoasca istoria acestora, acum, conducatorii Consiliului Judetean trateaza acest subiect la diverse. Presa a relatat pe larg despre acest subiect.

Numai publicatia regionala Transilvania 365  a prezentat de cateva ori pe site degradarea turnurilor, bastioanelor, dar si a cladirii unde a functionat Centrul de Agrement Tampa.( ”Bastionul Funarilor”, ”Turnul Artelor”. ”Promenada de sub Tâmpa”). Ce au facut autoritatile locale si judetene? Nimic! Unii posteaza glumite pe facebook, altii stau si rad, iar altii vorbesc de trenuri de mare viteza, desi nu au fost in stare sa aiba grija de cateva tramvaie. Doar scarile de la Turnul Alb au fost reparate, si atunci, tot la insistenta presei care a relatat cum vin turistii la Turn si pleaca apoi dezamagiti de dezinteresul conducatorilor orasului. ”Bastionul Funarilor”, ”Turnul Artelor”. ”Promenada de sub Tâmpa”.

Precizam ca in prezent Primaria Brasov si Consiliul Judetean isi paseaza administrarea turnurilor de la unul la altul. Numai ca, cel care a fost pana acum administrator are datoria sa intretina cladirile pana trec in patrimoniul altei institutii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: