Asta văd turiștii la Brașov în anul CENTENARULUI. Monumentele istorice, spaima vizitatorilor (VIDEO-FOTO)

Sa va fie rusine celor care administrati Turnul Alb! Romania implineste anul acesta 100 de ani. Insa, autoritatile locale si judeteane nu sunt in stare sa aiba grija de oras, macar sa-l pastreze integru.Din contra, prin dezinteresul lor, reusesc sa puna in pericol viata turistilor care se aventureaza  in Brasov sa exploreze principalele obiective turistice ale orasului.

Primaria si Consiliul Judetean Brasov pregatesc fel de fel de evenimente cultural-artistice pentru sarbatorirea Centenarului. Insa, cum pleci din Piata Sfatului, incepe dezastrul si bataia de joc la adresa istoriei acestui frumos oras lasat de la natura cu munti de jur-imprejur. Un exemplu sunt turnurile care sunt foarte cautate de turisti. Numai ca, atunci cand acestia ajung acolo nu gasesc decat scanduri lipsa, rugina si foarte mult dezinteres. Oare ce manager de judet sau oras esti cand ai aceste obiective turistice si le lasi in voia sortii, fara sa te intereseze absolut deloc cum arata? Cu alte cuvinte, in Brasov turistii mai mult sunt alungati decat atrasi daca ne uitam la acest turn.

Daca in fata presei, ”laudarosii” celor doua institutii vorbesc numai de lucruri bune si frumoase si mari proiecte, realitatea demonstreaza ca Brasovul este un oras unde autoritatile locale calca in picioare istoria de sute de ani, identitatea unei comunitati. Turnul Alb este dovada neputintei acestor politruci cu aspiratii de mari oameni cu experienta administrativa. Poate nu ar fi rau ca cei doi lideri ai judetului si orasului sa faca o vizita in marile orase din tara sa ia exemplu de buna practica. Sa inceapa cu Oradea, sa continuie cu Timisoara, Iasi, Cluj, unde primarii sau presedintii de Consiliu Judetean nu isi bat joc de istorie chiar in anul CENTENARULUI. Oare cum poarta pe umar tricolorul Romaniei acest primar cand stie ca lasa istoria sa fie calcata in picioare?

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: