Asociația Medicilor de Familie Brașov la Maratonul celor 24 ore de înot 2019

Medicii de familie din Asociația Profesională a Medicilor de Familie Brașov 2008 își propun participarea activă la conștientizarea autismului.

În 18-19 mai 2019 înoată la a 25-a ediție a Maratonului celor 24 Ore de Înot pentru susținerea și promovarea activității Asociației Copiii de Cristal din Brașov.

Asociația Profesională a medicilor de Familie 2008 (www.amfbv.ro) are ca scop dezvoltarea și afirmarea specialității medicilor de familie și, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului – 2 aprilie, a lansat o provocare membrilor ei, aceea de a participa cu o echipă la Maratonul Celor 24 de Ore de Înot, încercând să strângă câte un leu pentru fiecare metru înotat pentru copiii cu autism.

 

Este a patra ediție la care echipa, 1medicii, participă în acest scop, reușind în fiecare an, cu ajutorul sponsorilor, să susțină doi copii cu autism, din familii cu posibilități materiale reduse, pentru a urma terapia psihologică specifică în cadrul asociației Copiii de Cristal.

 

Medicii de familie recunosc și apreciază activitatea și efortul Asociației Copiii de Cristal în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist și încearcă să ajute și ei prin acest proiect. Totul este despre acești copii care cu ajutorul terapiei pot avea o viață mai adaptată în societatea în care trăim. E despre părinții acestor copii, care au creat asociații prin care au reușit să strângă bani pentru a plătii terapia propriilor copii, care au fost obligați practic să se descurce singuri pentru a le oferi copiilor lor diagnosticați cu autism, un viitor și o dezvoltare. Au strâns în jurul lor și alte familii cu aceleași probleme. Pentru ei, pentru că apreciez efortul pe care-l fac zilnic într-o țară care nu le oferă prea mult copiilor lor, am lansat în 2016 o provocare colegilor din asociația medicilor de familie și prietenilor mei, să înotăm și să încercăm să strângem câte 1leu pentru fiecare metru înotat pentru acești copii. Totodată, ne dorim să dăm un exemplu pacienților noștri pentru promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos. “ dr. Anca Lăcătuș, medic de familie, inițiatorul proiectului

 

Misiunea noastră pentru acest proiect este: 1 leu pentru fiecare 1 metru înotat!

Medicii de familie din Brașov înoată pentru Copiii de Cristal la Maratonul Celor 24 de ore de Înot!

 

De asemenea, anul acesta, 19 mai – Ziua Mondială a Medicului de Familie – coincide cu finalul maratonului, de aceea ne dorim să fim cât mai mulți împreună, să sărbătorim acest moment. Și anul acesta, ne dorim să aducem la standul asociației de la bazin și ceea ce este specificul meseriei noastre și anume prevenția. Ne dorim ca cei care vor veni alături de noi să doneze, să poată pleca cu informații utile privind starea lor de sănătate, scoruri de risc cardio-vascular, măsurarea tensiunii arteriale, sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos și altele. Vom organiza un atelier de prim ajutor. Vom avea un manechin și oricine dorește să învețe/exerseze manevrele de resuscitare de bază o va putea face. Aceste manevre sunt utile pentru toată lumea. Campania beneficiază de implicarea Asociației Științifice a Studenților Mediciniști Brașoveni (ASSM) și de voluntari tineri, elevi, care cu această ocazie devin purtătorii mesajelor de conștientizare pentru un stil de viață sănătos şi cărora le mulţumim. Vă așteptăm să contribuiți la dezvoltarea unei comunități sănătoase! Acesta este rolul medicului de familie, să fie printre oameni și pentru oameni în comunitate! Vom sărbători împreună ziua noastră, a medicului de familie! “  dr. Andrea Neculau, președinte Asociația Medicilor de Familie Brașov.

 

Cum puteți contribui?
– direct (și simplu) la https://www.copiiidecristal.ro/doneaza/
– venind la standul asociației de la Bazinul Olimpic Brașov, din 18 mai începând cu ora 10, până în 19 mai la ora 12.
– cu sponsorizare pentru această cauză (in baza contractului de sponsorizare direct către asociația Copiii de Cristal, înregistrată în registrul de evidență de la ANAF, astfel sponsorizarea este deductibilă)

 

Asociaţia Copiii de Cristal (www.copiiidecristal.ro) a fost înființată în anul 2006, la Brașov, de către un grup de părinţi de copii cu autism şi alte tulburări asociate, din dorinţa şi necesitatea, totodată, de a le oferi acestor copii şansa de a beneficia de servicii de asistenţă şi terapie specializată, servicii care, din păcate, lipsesc din asistenţa publică garantată de statul român. Asociaţia este membru fondator F.E.D.R.A. (Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în spectrul Autist -www.autismfedra.ro). Federația are drept scop crearea și păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea și sprijinirea persoanelor cu tulburări din spectrul autistic (TSA) și a familiilor acestora. F.E.D.R.A. este membră a organizaţiei Autism Europe (www.autismeurope.org).

 

Maratonul celor 24 de Ore de Înot (www.maratonuldeinot.ro) este o competiție care are loc anual la Brașov, la începutul lunii mai, și care, prin perseverența organizatorilor, a ajuns în acest an la ediția a 25-a. Competiția este înscrisă în calendarul Federației Române Sportul Pentru Toți și este o competiție sportivă de masă. La aceasta participă aproximativ 300 de persoane, ea fiind reflectată în presa locală și națională, atât în cea scrisă, cât și la radio și televiziuni.

 

Deviza organizatorului Maratonului, Ionuț Horia, „facem MIȘCARE pentru a câștiga SĂNĂTATE, sportul ne învață să fim mai BUNI și în același timp să ne depășim limitele”, a rezonat cu menirea noastră de doctori, dar și cu scopul nostru uman de a ne depăși limitele și a întelege cât mai mult diversitatea și nevoile copiilor cu autism.

 

Vă provocăm din nou la sport şi bunătate!

Vă aşteptăm cu drag alături de noi, 18 -19 mai 2018, Maratonul de înot Bazinul Olimpic Brașov!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: