Asociația Culturală Museion Brașov a lansat cel mai nou program de educație complementară, non formală, adresat copiilor – Școala Pământului

Școala Pământului este un concept educațional ce valorifică experiențele de învățare în afara sălilor de clasă, în curțile școlilor, în parcuri, în pădure pentru a îi aduce pe copii cât mai aproape de natură. Proiectul beneficiază de finanțare prin Fondul pentru un viitor mai bun, lansat de LIDL și implementat prin Fundația Comunitară Brașov. Cu sprijinul acestor organizații, elevii claselor pregătitoare (toate clasele 1-4) de la Școala Gimnazială 31 din Brașov vor beneficia de o serie de activități educative interdisciplinare ce se vor desfășura în curtea școlii.

 

“Ne bucurăm să anunțăm că am început deja activitățile cu primii elevi ai Școlii Pământului. Toate activitățile sunt construite în jurul conceptelor precum apa, aerul, plantele, animalele și abordează teme din domenii artistice (desen și muzică), științifice (astronomie, chimie, fizică, biologie), istorie și limbi străine (engleză). Activitățile se desfășoară cu respectarea tuturor condițiilor impuse de situația creată de pandemie, a regulilor de distanțare, de purtare a măștilor, mănușilor de unică folosință și dezinfectare.” a spus Ioana Duică Balaban, coordonator program educațional Școala Pământului

 

Școala Pământului este un proiect educațional unic, gândit pe termen lung, cu scopul de a crea experiențe de învățare memorabile prin crearea de punți între emoții și cunostințe. Inițiatorii proiectului consideră că orașul Brașov oferă oportunități deosebite pentru dezvoltarea conceptului de învățare în și de la natură. Echipa proiectului își propune ca în viitor să extindă acest program și în alte școli din județ și din țară.

 

Copiii din ziua de astăzi trăiesc o copilărie mult diferită chiar și decât cea a părinților lor. Mai mult, având în vedere contextul pandemic, noi considerăm că învățarea în natură poate fi o soluție optimă pentru a compensa restricțiile impuse, oferind copiilor șansa de a se deconecta de la stresul situației în care sunt nevoiți să trăiască și să învețe și de a se conecta cu natura. Împreună cu mentorii din program urmărim stimularea curiozității, precum și creșterea gradului de înțelegere a felului în care se interconectează materiile învățate la școală și sistemele din viața reală: social, economic, tehnologic, ecologic, cultural, politic, științific, etc” spune Lilia Cozari, managerul proiectului.

 

Cei ce doresc mai multe informații despre proiect, dar și despre cum pot participa în viitor la activitățile din Școala Pământului pot contacta organizatorii la salut@scoalapamantului.ro.

 

Detalii și poze găsiti la:

www.scoalapamantului.ro

https://www.facebook.com/ScoalaPamantului

 

Pentru alte informații ne puteți contacta la:

0755058080 – Lilia Cozari, manager de proiect

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: