Asociaţia Comunelor din România și-a ales președinte un primar incompatibil care își va pierde mandatul

Liberalii brașoveni se laudă cu numirea pe o funcție a unui primar declarat imcompatibil și care își va pierde mandatul.

Asociația Comunelor din România calcă în picioare integritatea și deciziile magistraților. Membrii filialei județene Brașov l-au desemnat președinte pe Gicu Cojocaru, un primar controversat care a fost declarat incompatibil și care în urma deciziei judecătorilor, își va pierde mandatul de primar. Interesant este de aflat ce a fost în capul colegilor care l-au votat, fiind cunoscută situația dificilă în care acesta se află.

Ciudată este și susținerea colegilor din PNL, care nu respectă o decizie a instanței judecătorești. Reamintim că Gicu Cojocaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 23 aprilie 2003 – 11 mai 2012, şi 25 iunie – 14 august 2012, întrucât a deținut, simultan mai multe funcții și calități.

Comunicatul Consiliului Județean Brașov:

Filiala judeţeană Braşov a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) are, de astăzi, o nouă conducere, aleasă în cadrul Adunării Generale extraordinare care a avut loc marţi, 21 septembrie, la Hălchiu.

În urma voturilor exprimate, Gicu Cojocaru, primarul comunei Cristian, a fost ales preşedinte al acestui organism consultativ al primarilor.

Propunerea nominalizării acestuia a fost făcută chiar de Ioan Gârbacea, primarul din Hălchiu, cel care a condus până în prezent filiala braşoveană a AcoR.

Alături de noul preşedinte, din Consiliul Director al Filialei judeţene AcoR Braşov fac parte primarii din Vama Buzăului, Fundata, Holbav şi Hălchiu, cu toţii aleşi prin votul membrilor prezenţi.

Şedinţa de alegeri s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a prefectului Cătălin Văsii, şi a preşedintelui AcoR la nivel naţional, Emil Drăghici, cel care este primarul comunei Vulcana-Băi din judeţul Dâmbovița.

„Îi mulţumesc domnului primar Ioan Gârbacea pentru susţinere şi încrederea acordată. Le mulţumesc tuturor colegilor care mi-au dat votul şi le promit că nu îi voi dezamăgi. Voi continua proiectele începute la nivelul Filialei judeţene AcoR Braşov şi am încredere că le vom putea duce la bun sfârşit”, a spus Gicu Cojocaru.

„În calitatea mea de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, am pus bazele unei relaţii foarte bune cu conducerea naţională şi cea locală a Asociaţiei Comunelor din România, cu care ne consultăm şi colaborăm în formularea de puncte de vedere la proiectele de acte normative care vizează activitatea noastră administrativă. Sunt convins că noul preşedinte al AcoR Braşov, Gicu Cojocaru, va reuşi să atragă în Asociaţia Comunelor noi membri din rândul unităţilor administrativ-teritoriale braşovene încă neafiliate şi să aibă rezultate foarte bune în activitate. El îşi propune să facă demersuri în vederea preluării şi efectuării de către AcoR Braşov a unor activităţi specifice aparatului administrativ comunal, astfel încât UAT-urile să-şi poată rezolva probleme punctuale prin intermediul Asociaţiei. Îi doresc noului preşedinte al AcoR Braşov mult succes în îndeplinirea obiectivelor sale”, a precizat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, la finalul şedinţei”.

One thought on “Asociaţia Comunelor din România și-a ales președinte un primar incompatibil care își va pierde mandatul

  • 22 septembrie 2021 la 14:24
    Permalink

    alta isprava marca PNL Brasov !

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: