Asociația “Aici pentru Tine” Brașov oferă servicii sociale persoanelor vulnerabile

Asociația “Aici pentru Tine” Brașov derulează în perioada 1 septembrie – 15 noiembrie 2021 un proiect cofinanțat de Consiliul Judeţean Braşov (nr. contract 561/10.08.2021) care își propune creșterea calității vieții pentru persoanele aparținând categoriilor vulnerabile, atât prin furnizarea de pachete cu alimente de bază și produse de igienă cât și prin activități de screening nutrițional, parenting pentru combaterea comportamentelor anti-sociale, intervenție pedagogică pentru aceia dintre ei care au mai mare nevoie și printr-o excursie cu familia pentru creșterea
coeziunii familiale.
În prezent, în România, sărăcia și inegalitatea rămân la cote ridicate, iar accesul la servicii este limitat. Riscul de sărăcie afectează mai ales ales zonele rurale și grupurile vulnerabile. Mai mult, tind să fie asociate cu un nivel scăzut de educație și un statut socioeconomic nefavorabil.
Grupul țintă al proiectului îl reprezintă cetățeni din Comunele Apața și Tărlungeni care fac parte din categoria persoanelor vulnerabile.

Beneficiarii Proiectului ”Diversificarea serviciilor sociale oferite de Aici pentru Tine” vor fi 20 familii (aproximativ 80 beneficiari).

Activitățile derulate în proiect sunt următoarele:
• Screening nutrițional pentru o viață sănătoasă;
• Consiliere psihologică-Parenting pentru familie prevenire si combatere comportamente anti-sociale;
• Acces la alimente și produse de igienă prin distribuirea de pachete în comunitate;
• Intervenție pedagogică în cazuri sociale (alfabetizare);
• Excursie in familie pentru o zi (socializare, dialog, timp de calitate în familie). Asociația ”Aici pentru tine” îşi asumă responsabilitatea socială implicându-se în activităţi care au ca scop îmbunătăţirea calității vieții a unui segment de populație din cadrul comunităţii în care trăim și ne în care ne desfășurăm activitate zi de zi.

„Despre noi…
Suntem “Aici pentru Tine” din 2015 și de atunci sprijinim persoane cu povești de viață impresionante, copii, adulți și bătrâni, pe care îi ajutăm să se dezvolte armonios, să atingă potențialul și cărora vrem să le oferim șansa la o viață mai bună.
Suntem printre puținele asociații care furnizează servicii sociale licențiate în comunitate pentru adulți aflați în risc de excluziune socială, dar sprijinim și alte grupuri marginalizate cum ar fi mame maltratate, copii abandonați, tineri din familii sărace, cu rezultate deosebite la învățătură, dar și copii sau adulți cu grave probleme medicale.
Asociația ”Aici pentru Tine” este autorizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în conformitate cu prevederile legii 172/2012, și deține un protocol de colaborare cu Direcția de Servicii Sociale Brașov.
Misiune: Este inițierea, extinderea și îmbunătățirea serviciilor sociale de integrare în societate a persoanelor și grupurilor marginalizate, prin activități instructiv-educativ-culturale, consiliere psihologică și profesională.
Viziune: Împreună putem crea un viitor mai bun pentru acești copii, îi putem ghida și oferi tot suportul pentru a avea dreptul la o viață normală.
«Lumea se schimba prin exemplul nostru nu prin opinia noastră!»” , potrivit Asociației “Aici pentru Tine”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: