Ars HUNGARICA pentru a paisprezecea oară la Sibiu

În viața culturală a Sibiului, Ars Hungarica a devenit un brand, este un festival recunoscut la nivel internațional și joacă un rol important în promovarea culturii maghiare în sudul Transilvaniei. Concerte de muzică clasică, jazz, pop, prezentări de carte, programe pentru copii, vernisaje de expoziții, proiecții de filme, degustări de produse specifice și diverse alte programe construiesc punți de legătură între naționalitățile care au trăit împreună de secole.

Programul din acest an este o adevărată premieră culturală maghiară: soprana Katalin Benedekffy și tenorul Béla Turpinszky Gippert într-o gală de operă și operetă, Éva Meister cu Psalmus Hungaricus, multi-premiata formație Térerő din Sf. Gheorghe, Veronika Harcsa cu a sa voce suavă și Anastasia Razvaljajeva la harpă, unul dintre cei mai buni alt-saxofoniști ai lumii, Viktor Tóth și nu în ultimul rând Barna Pély. Ne vom putea delecta la expoziția lui Szentes Zágon în Turnul Sfatului, istoricul Csaba T. Szabó ne va introduce în arheologia modernă și ne va prezenta cea mai recentă carte a sa Arheologia transilvăneană vol. II, iar copiii vor avea parte de răsfăț, prin amabilitatea Teatrului de Păpuși HalVirág, la concertul lui Zoli Póra & Stone Hills, cu poveștile lui Ferenc Demeter și cu programul din cadrul Castelului miraculos în compania Júliei Bucz. Și pentru a crește diversitatea doi artiști de stand up comedy, Előd András și György Botond vor fi de asemenea invitații festivalului Ars HUNGARICA din acest an. Nu va lipsi nici Balul festivalului iar muzica live va fi servită de Orchestra Ansamblului Maros din Tg. Mureș, iar petrecerea va include spectacol de muzică și dansuri tradiționale maghiare, momente vesele și chiar un atelier de dansuri populare.

Dorim tuturor zile cu multă distracție și momente culturale de calitate la Ars HUNGARICA!

Festivalul este organizat de Asociația Maghiarilor din Sibiu ”HÍD” – Centrul Cultural Maghiar. Evenimentul este cofinanțat de Primăria și Consiliul Municipiului Sibiu, de Consiliul Județean Sibiu, de Fundația Bethlen Gábor din Ungaria și de Fundația Communitas.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: